Drew Barrymore je prijokala na svet 22. februarja 1975 in ima dve polsestri in enega polbrata. Ker so se starši ločili, ko je bila že majhna deklica, je hrepenela po ljubezni. Z Willom Kopelmanom, s katerim se je tretjič poročila in imela dva otroka, je mislila, da je to družinsko idilo našla, vendar se je tudi ta 'pravljica' končala.

Drew je bil igralski talent položen v zibelko, že njeni prastarši, stari starši, prastric, praprapradedek, praprastric so bili slavni igralci, njen boter ni nihče drug kot Steven Spielberg, njena botra pa Sophia Loren.

Prvo vlogo so ji ponudili pri 11 mesecih v reklami za pasjo hrano. In čeprav jo je na snemanju pes ugriznil, je z nasmeškom vse sprejela in tako vstopila v zvezdniški svet. Kot Gertie v filmu E. T.  je zaslovela in vloge so kar deževale. Ker je bila že v otroštvu izpostavljena blišču, je zabredla na kriva pota. Pri devetih letih je že kadila, pri 11 je pila, pri 12 kadila marihuano, pri 13 letih je bila odvisna od kokaina. Še pred 15. letom je bila prvič na odvajanju, pri 14 je poskusila narediti samomor.  

Na koncu se je le spametovala in se našla ter se posvetila igralski karieri. V ljubezenskem življenju ji ni bilo postlano z rožicami, večkrat se je zaljubila tako v fante kot tudi dekleta, sprehodila do oltarja, najbolj pa je uživala v vlogi mame in žene ob Willu Kopelmanu, a tudi to ni trajalo.

Še leta in leta pozneje, ko je bil posnet prvi film Free Willy, je Jason James Richter priljubljen.