Brad Pitt je kot najstnik oboževal šport, preizkusil se je kot golfist, plavalec, tenisač in tudi košarkar. Marsikdo je mislil, da bo nadaljeval kariero kot športnik, a se je po srednji šoli odločil za študij novinarstva. Košarkaški ekipi Rejects v Missouriju se je pridružil leta 1977 kot 14-letni deček. Njegov prijatelj Aaron Stull je izdal, da je bil trener tega moštva prav Bradov oče.

Toda ljubezen do igranja je bila močnejša, tik pred diplomo je sprejel veliko odločitev. Na vrat na nos je odšel v Los Angeles, da se preizkusi kot igralec, in na koncu mu je uspelo.

Na fotografijah iz otroštva ga marsikdo ne bi spoznal, sploh v obdobju, ko je imel dolge blond lase. Dolgo so mediji pisali o njegovi srečni ljubezni, na koncu tudi zakonu, z Angelino Jolie, s katero ima šest otrok. Kot strela z jasnega je odjeknila novica o njuni ločitvi, Bradovem pijančevanju, nasilju ... Veliko tračev je prišlo na dan in ločitev je bila neizbežna, nato pa se je začela bitka za skrbništvo nad otroci. Nekateri so celo namigovali, da se bo vrnil k bivši, Jennifer Aniston. A vseeno že nekaj mesecev pisarijo, da je spet srečno zaljubljen. Tokrat naj bi bila njegova srčna izbranka igralka Kate Hudson. Mu bo tokrat ljubezen naklonjena za večno?

Čeprav imata Angelina in Brad številne tetovaže, očitno njunih šest otrok ne bo imelo niti ene. Oče jim je to izrecno prepovedal.