Igralec Mason Gamble se je rodil 16. januarja 1986 v Chicagu, kot drugi otrok očeta Tima in mame Sally Gamble. Vedno je veljal za zelo živahnega otroka, zato so ga starši pri šestih letih pripeljali na avdicijo za filmsko vlogo Denisa Pokore, kjer je zbrano žirijo navdušil s svojo iskrenostjo in dejstvom, da je med odgovarjanjem na zastavljena vprašanja iz svojega žepa potegnil živega črva, ki ga je našel med igranjem na tetinem vrtu. Vloga mu je poleg razpoznavnosti prinesla tudi nagrado za najboljšega mladega igralca. Tako da če še niste gledali filma, imate odlično priložnost, da si ga decembra ogledate na POP TV.

Tri leta pozneje je zaigral v filmu Just in Time in čeprav ga zaradi odraslega videza malokdo še povezuje z vlogo nagajivega Denisa, mu je uspelo, da je v filmski industriji ostal tudi po koncu najstniških let. Film Gamble je posnel leta 2011, in sicer novelo z naslovom Golf in the King, nato pa se je posvetil študiju. ''Moja ljubezen bo vedno ostal film; to je služba, ki se je ne da primerjati. Enako velja za študij morske biologije in nadaljevanje mojega izobraževanja. Kot igralcu mi je moje znanje najpomembnejše orodje,'' je še dodal Gamble in razložil, da mora biti dober igralec vedno podkovan z različnim znanjem, le tako se bo lahko znašel v kateri koli vlogi, ki jo bodo od njega zahtevali režiserji.

Le kdo se ne spomni filma Matilda, ki je bil posnet po romanu Roalda Dahla? Se spomnite debelušnega dečka Brucea Bogtrottera, ki ga je odigral Jimmy Karz?