Chris Evans

(Foto: Profimedia)

Chris Evans in njegova žena Natasha Shishmanian sta sporočila, da sta dobila dvojčka, ki jima je ime Ping in Pong. In v medijih so že izbruhnile novice o nenavadnosti njunih imen, dokler ni voditelj na radiu razložil, da gre za vzdevka. Mamica in očka sta tako svoja otroka klicala že med nosečnostjo, dejansko jima je ime Boo in Walt. Dodal je še, da se mamica počuti dobro in da sta dojenčka čudovito, da žarita. Kot starši so blagoslovljeni.

Na kaj vse je treba misliti, preden izberete otroku ime?

►Najpomembneje je, da je všeč tako bodoči mami kot očetu. Pri izbiri imena otroka morata sodelovati oba tako, da povesta drug drugemu, katero ime je pa vam všeč. Na glas priznajte, katera vam nikakor niso.

Imena, ki pomenijo ljubezen

►Imenu lahko daste posebno noto, spoštovanje do osebe, ki vam veliko pomeni v življenju. Ko boste otroku pozneje razložili, po kom je dobil ime, se bo počutil počaščenega.

►Pri izbiri imena si seveda lahko pomagate z raznimi knjigami in poiščete njegov pomen. Mogoče bo to za vas ključno pri izbiri. Vendar dobro razmislite o tem in preverite, da v kakšnem drugem jeziku nima prav nasprotnega pomena.

►Nekateri se odločijo za tuja imena, ki postajajo vse bolj priljubljena. Tudi tu se poskušajte vživeti v otrokovo vlogo in si ga predstavljate čez nekaj let v šoli. Ga bodo zaradi takšnega imena zasmehovali, ga bo s ponosom nosil ali pa vam bo očital, da ste mu izbrali najgrše ime na svetu?

►Otroku boste olajšali, če boste izbrali takšno ime, ki se napiše tako, kot se izgovori, prav tako brez tujih črk.

Imena, ki pomenijo moč

►Želite otroku nadeti najbolj priljubljeno ime ta hip? Potem se morate sprijazniti, da jih bo v vrtčevski skupini več s takšnim imenom in pravzaprav ne bo nič posebnega, drugačnega, unikatnega.

►Lahko izberete tradicionalno, starinsko, domače ime.
Vaša mama ima cel seznam imen, ki bi jih lahko izbrali za njenega vnuka ali vnukinjo? Tašča vam maha z drugim seznamom? Seveda lahko upoštevate njuno željo, ampak končna odločitev mora biti starševska. Če jima želite ustreči, čeprav ste za otroka že izbrali čudovito ime, lahko razmislite o dveh imenih.

►Seveda pa pri izbiri imena upoštevajte tudi to, kako zveni v povezavi s priimkom.