Nogomet

(Foto: Profimedia)

V Biljah pri Novi Gorici se obeta dobrodelna nogometna tekma, ki si jo boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A, na spletni strani 24ur.com ali v živo na nogometnem stadionu Bilje. Žogo bodo za dober namen brcali svetovno znani nogometni asi, kot so Luis Figo, Gilbert Silva, Frank de Boer, Dejan Stanković ... Zbirali bodo denar za Zavod Vozim in gibanje Common Goal.

Zavod Vozim povezuje poškodovance nesreč, ki s skupnimi močmi skrbijo za preventivo ter z navdihujočimi zgodbami želijo osveščati mlade. ''Zbrana sredstva bodo namenjena izvedbi preventivnih delavnic za mlade na področju prometa in alkohola ter ponovni integraciji invalidov. Invalidom tako omogočamo, da dobijo novo poslanstvo - delo z mladimi, mladim pa predstavljamo preventivo skozi zgodbe ponesrečencev, ki spreminjajo odnos do varnosti in odgovornosti,'' je povedal direktor Zavoda Vozim, David Razboršek.

Drugo polovico zbranega denarja bo prejela fundacija UEFA Common Goal, ki skrbi, da se nogomet razvija tudi v revnejših državah. ''To pomeni, da nogometni klubi 1 % letnega izkupička namenijo nogometnim društvom v nerazvitih državah in na ta način omogočijo, da so ustrezni pogoji zagotovljeni tudi za otroke, katerih družine si tega ne morejo privoščiti,'' je razložila Miriam Schneider, predstavnica gibanja Common Goal.

Bo pa resnično spektakularno, slovensko himno bosta peli sestri Yebuah, voditelja bosta Ota Širca Roš in Peter Poles, nastopili pa bodo tudi Dunking Devils.

 

Pošljite SMS na telefonsko številko 1919 z vsebino VOZIM5, s katerim daruje 5 evrov. Darujete lahko tudi s klicem na 090 933 036 (2,99 evra/klic).