Zlatko Krasnič - Kekec

Zlatko je odigral glavno vlogo v zadnjem delu Kekčeve trilogije.

 

Poiskali smo Zlatka Krasniča, igralca, ki se je pri devetih letih preizkusil v vlogi Kekca. Vedri 55-letnik mož nam je zaupal, da je velik del svojega življenja preživel v motorističnih krogih, se izšolal za agronoma in si ustvaril družino. Hčerki Katja in Petra sta kot deklici zelo radi gledali film Kekčeve ukane in bili zelo ponosni na to, da je glavni junak njun oče.

Zlatko, kakšne spomine imate na snemanje filma Kekčeve ukane?

Spomini ... spomini so krasni ... Takrat sem bil star devet let in spominjam se, da so bile to obenem super počitnice, ki sem jih preživel v objemu narave (Vršič, Kranjska Gora ...). S soigralcema Mojco in Rožletom sem stkal prijateljstvo, spoznal Bedanca (Polde Bibič) in ugotovil, da se filmi snemajo tri mesece, čeprav trajajo samo dobro uro.

Kako so na vašo vlogo v filmu gledali vrstniki, prijatelji? So vas po ogledu filma klicali Kekec?

Seveda, po koncu snemanja mi je ostal vzdevek Kekec. Slednjega imam tudi v motorističnih krogih, kjer sem preživel lep del svojega življenja. Moji tedanji prijatelji, vrstniki in sošolci so bili navdušeni, da je njihov prijatelj in znanec postal filmski otroški junak Kekec.

Zlatko Krasnič - Kekec

Lansko poletje je obiskal Indonezijo. (Foto: osebni arhiv)

Seveda so se našli tudi takšni, ki so hoteli 'slavno' osebo tudi fizično preizkusiti, zato sem se včlanil v judo klub, da sem se lahko uspešno brani. Pretepsti Kekca, je bil namreč cilj marsikaterega fakina. To so bili časi, ko smo se še igrali po ulicah in nepozidanih ljubljanskih travnikih. Sedaj pa živim v Črnučah, imam velik vrt okoli hiše, z nami živita tudi dva psa.

Po tistem poletju pa se niste več podali v igralske vode. Zakaj?

Snemanje filmov mi ni bilo pri srcu, ker je predolgo trajalo. Takšni filmi so se običajno snemali med počitnicami, ki pa sem jih jaz želel preživeti svobodno, brez nepotrebnih obveznosti. To je bil tudi razlog, da nisem nikoli več stopil pred filmske kamere. No, razen kratkega snemanja za lokalno nadaljevanko.

Igralec torej niste postali, kam pa vas je zanesla pot?

Od nekdaj sem imel rad naravo in živali, zato sem se odločil za študij na Biotehniški fakulteti. Tako sedaj opravljam poklic terenskega agronoma in sem veliko več v naravi, med kmeti in živalmi. Slednje mi veliko pomeni, saj sem združil službo, veselje do dela ter tudi hobi – poleti se namreč lahko na teren podam z motorjem.

Preverite, kako je danes videti Matic iz mladinskega filma Sreča na vrvici.

Zlatko Krasnič

Zlatko Krasnič (Foto: osebni arhiv)