Londonski župan Khan si je v preteklosti že izmenjal nekaj ostrih tvitov in izjav s predsednikom ZDA, ko je ta zavajal ameriško javnost glede terorizma v britanski prestolnici, balon pa je odobril tudi zaradi peticije, ki jo je poslalo več tisoč ljudi. Lebdenje balona nad parlamentom sovpada z demonstracijami, ki bodo pričakale ameriškega predsednika.

To se dogaja za zaprtimi vrati Bele hiše!

Draženje Trumpa z balonom njegove običajne oranžne barve, ki bo privezan na tla in se ne bo smel dvigniti višje od 30 metrov, bo menda stalo 18.000 evrov. Lebdel bo sicer le od 9.30 ure zjutraj do 11.30 ure 13. julija. Iz urada županovega urada so sporočili, da župan podpira pravico do mirnih protestov in razume, da ti lahko potekajo v različnih oblikah.

Kaj se dogaja z Barronom Trumpom?

Aktivist Leo Murray je za televizijo Sky News povedal, da gre za obscenega kloniranega mutanta predsednika ZDA, ki bo svetu pokazal veliko ogledalo resnice. Aktivisti so še sporočili, da želijo svetu pokazati, da fašisti, kot je ta nevaren izgovor za ameriškega predsednika, niso dobrodošli v Združenem kraljestvu.

Nekdanji gasilec Anže Župan je nova figura na slovenskem političnem parketu, saj je postal novi precednik Republike Slovenije. Strokovni analitiki so prepričani, da je to dokončna degradacija predsedniškega položaja v Sloveniji. Šefica kabineta, Katja Širca, poskuša precednika prepričati vsaj k najnujnejšim zadevam njegovega novega položaja, njegov prijatelj Svarun Fabjan, po novem njegov generalni sekretar, pa od generala Boštjančiča zahteva, da Slovenija zavzame Savudrijo. Seveda gospod precednik o tem ne ve ničesar ...