Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

Hiter nosečniški test

Že takrat so obstajali nosečniški testi, vendar niso bili tako hitri in dostopni. Sedaj je nekaterim težko čakati tri minute, včasih pa so po rezultati hrepeneli kar 15 minut. Danes si lahko celo te kratke tri minute krajšate z gledanjem na mobilni telefon.

Moda

V 80-ih letih so nosečnice nosile široka oblačila, danes pa se najdejo takšna, s katerimi poudarijo svojo lepoto.  Kupijo jih lahko v številnih trgovinah, in sicer po dostopni ceni.

Fotografije

Pred prihodom pametnih telefonov je partner fotografiral nosečnico in to je bilo to. Sedaj jih lahko naredite nešteto, zbrišete tiste, ki vam niso všeč. Lahko se posnamete, naredite selfie, obstajajo številen aplikacije, s katerimi lahko naredite čudežne fotografije s plodom. Res pa je, da po navadi fotografije ostanejo na mobilnih telefonih in ne v albumu.

Prvi dotik

Po porodu je najlepši trenutek tisti, ko novorojenčka položijo mamici na prsi. Nekoč so ga najprej umili, očistili, povili in šele nato prinesli v mamino naročje.

Družbena omrežja, klepetalnice

Na svetovnem spletu nosečnice najdejo številne odgovore. Če jih nekaj tare, lahko vse skupaj en dva tri razrešijo s pomočjo Googla. Na forumih lahko z drugimi delijo svoje misli in poiščejo nasvet.

Nosečnica in partner

(Foto: Profimedia)

Spol pred rojstvom

V 80-ih večina zdravnikov nosečnicam ni razkrila otrokovega spola, čeprav so imeli tehnologijo za to. Spol so izvedele le na amniocintezi.

3 D- in 4 D-ultrazvok

Današnja tehnologija omogoča bodočim staršem prikaz, kaj se pravzaprav dogaja v trebuhu. Danes lahko vidite otročka, še preden pokuka na svet, in imate njegove posnetke.

Nosečniške aplikacije

S pomočjo različnih aplikacij lahko nosečnost zares 'začutite'.

Podpora v porodni sobi

Včasih so nosečnice rojevale same, danes je v porodni sobi lahko prisoten partner, ali mama, ali celo prijateljica.

Porod

(Foto: Profimedia)