Nosečnica

(Foto: Thinkstock/24ur.com)

Raziskovalci z univerze v Montrealu so ugotovili, da je poleti večja možnost za prezgodnji porod, in sicer za 27 odstotkov. V študijo so vključili 219.000 rojstev v 29 letih. Upoštevali so najvišjo dnevno temperaturo v tednu, ko je bil prezgodnji porod. Prav tako so zraven kot kriterij dali dneve, ko je bila temperatura nad 31 stopinj Celzija.

Spoznali so, da se, če je od štiri do sedem dni takšna temperatura, poveča tveganje za prezgodnji porod za 27 odstotkov, in sicer v 37. ali 38. tednu nosečnosti. Predpostavljajo, da je sposobnost telesa, da regulira temperaturo zaradi vročine, manj učinkovita, ne izključujejo tudi dehidracije, zaradi katere je prekrvavitev zmanjšana. Vse to pa vodi v prezgodnji porod.


Kako preživeti vročino s trebuščkom?

Preživljanje toplih dni je pravi test vzdržljivosti za nosečnice. S čim vse se morajo soočiti? Kako si lahko pomagajo?

To so najpogostejše težave, s katerimi se soočijo nosečnice, ko so temperature visoke.

Nosečnici je ves čas vroče, tako da jim je pomladi in poleti res težko.

Otekanje nog je v vročih dneh še večje.

Nosečnice lahko zasovražijo nenosečnice, ko se temperatura dvigne nad 25 stopinj Celzija.

Če ste med njimi, boste ves čas želeli biti v kopalkah in se zapreti v zamrzovalnik.

Zabaviščni parki, gneča in hrup bo zadnja stvar, ki si jo želite, saj se takrat še dodatno potite in postanete še bolj živčni.

Rešitev

Prednost je ta, da lahko nosečnost preživite v lahkotni majici, ki vam bo hladila kožo.

Pijte dovolj, čeprav boste zaradi tega morali tisočkrat na stranišče.

Obožujete obleke? Verjetno si boste premislili, saj vam bo pot tekel po nogah in lahko med nogami dobite izpuščaj. Hlače so takrat in.

Zagotovo vam ne bo ustrezalo potenje v kuhinji, poiščite zdravo varianto jedi, ne da bi ure in ure ždeli za štedilnikom.
Depilacija? Če niste zagovornik puljenja dlačic, potokov poti, ki vam v kapljicah polzi po nogah, potem bo za vas bolj praktična rešitev britje.