Plod

(Foto: Thinkstock)

Babypod so naredili Španci in glasba dejansko pomaga pri otrokovem razvoju. Če glasbo prevajate tako, da si zvočnik namestite na trebušček, otrok pravzaprav zelo slabo sliši pesmi. Boljša rešitev, da soočite otroka z glasbo in poskrbite za njegov razvoj, je vaginalni iPod, ker zvok potuje naravnost k dojenčku.

Dr. Marisa Lopez-Tejijon je zaslužna za raziskavo z Babypodom. Povedala je, da je skupaj z drugimi strokovnjaki odkrila, da glasbene vibracije povečajo možnost oploditve jajčeca, zato so želeli videti, kako ta proces vpliva tudi na plod.

Res je, da ginekologi pri ultrazvočnem pregledu niso zaznali, da bi se plod odzival na zvoke maminega glasu ali ostale zunanje zvoke. Zato so se odločili, da mu približajo zvoke in to so storili z vaginalnim iPodom.

Pri raziskavi je sodelovalo 106 nosečnic in njihovih še nerojenih otrok, spremljali so jih tri mesece. Bili so prijetno presenečeni, ko so spoznali, kakšen vpliv ima vaginalna napravica oddajanja glasbe. Opazili so dejanske reakcije pri še nerojenih otrocih: spremembe v obrazni mimiki, premikanje jezika, ust.

Medtem ko dr. Marisa Lopez-Tejijon ni zaznala slabosti pri tem, nekateri strokovnjaki opozarjajo, da glasni zvoki lahko škodijo plodu. Opozarjajo tudi, da se mame pred uporabo vaginalnega iPoda posvetujejo z izbranim ginekologom.