Ko se odpravite po nakupih, ne kupujte brezglavo, dobro premislite kaj potrebujete in česa ne. Najpomembneje je to, da izberete takšna oblačila, ki vas ne bodo utesnjevala. Odrecite se pasovom, podvezicam, nogavicam, ki imajo zelo močno elastiko.

Nosečnica

Nosečnice, oblecite se čim bolj udobno. (Foto: Profimedia)

►Nedrček naj bo takšen, da mu lahko spreminjate nastavljivost naramnic, ki naj bodo tudi širše, prav tako prisegajte na naravne materiale. Med nosečnostjo morate upoštevati tudi dejstvo, da se vam bodo dojke lahko povečale za dve številki.

►Spodnje hlačke naj bodo udobne, iz naravnih materialov, mogoče z malo višjim pasom, ni pa nujno.

►Med nosečnostjo nekaterim ženskam ''zraste'' noga, zato ne tiščite prstov v premajhnih čevljih. Izberite takšne, v katerih boste stabilne in vam ne bo težko stati, hoditi. Ko bo trebušček že nekoliko večji, si boste čevlje težko zavezali, zato so odlična izbira takšni brez vezalk. Pri višini pete ne pretiravajte, saj vas bo v nasprotnem primeru bolela hrbtenica.

►Nikakor si ne kupite nogavic, ki so vam premajhne ali imajo pretesno elastiko.

►Ne, ne bomo vam priporočili, da si kupite ''vrečasta'' oblačila. Tudi hlače na naramnice niso obvezne. Izberite takšne hlače, ki imajo v pasu elastiko, ali takšne, pri katerih lahko pas nastavljate z gumbi.

►Majice, tunike, puloverji naj bodo elastični, da bo imel vaš trebušček prostor.

Top nasvet!

In če želite biti še privlačnejše, poudarite svoj dekolte, ki bo med nosečnostjo bujnejši. Odlična izbira so tudi oprijete elastične hlače, ki bodo poudarile vaše noge. Zavedajte se tudi, da imajo nosečnice poseben sijaj v laseh, trdne in lepe nohte. Izpostavite svoje adute in zažarite!