Sandali

(Foto: ASOS)

''Se mi bodo med nosečnostjo resnično povečala stopala, tako da bom potrebovala čevlje številko ali dve večje?'' se sprašujejo mnoge mamice v veselem pričakovanju. Raziskovalci z univerze v Iowi so v študijo vključili 49 žensk, ki so bile noseče; opazovali pa so jih tudi pet mesecev po porodu. Merili so jim višino, lok in dolžino stopala, na podlagi podatkov pa so prišli do zanimivih ugotovitev.

Ugotovili so, da se jim je povprečno višina loka zmanjšala, nasprotno pa se jim je dolžina stopala med nosečnostjo povečala od 2 do 10 milimetra. Kar od 60 do 70 odstotkov žensk je imelo po porodu daljša stopala in krajši lok teh.

Ali se stopala povečajo med vsako nosečnostjo?

V preteklosti so različne študije že potrjevale dejstvo o ''rasti'' stopal med nosečnostjo, vendar niso preverile, ali spremembe ostanejo tudi nekaj mesecev po porodu. Večina žensk, ki so bile vključene v študijo raziskovalcev iz Iowe, je bila prvič noseča. Ženske, ki so rodile drugič ali tretjič, so spremembe velikosti stopal doživele samo med prvo nosečnostjo. To dejstvo dokazuje, da lahko samo prva nosečnost vpliva na spremembo velikosti stopala.

Čas je, da si umislite novo obutev

Ker nas sonček že pridno razvaja, vi pa ste že visoko noseči, je čas, da si umislite novo obutev in privoščite svojim nogam najudobnejše, najkakovostnejše in najbolj trendovske sandale ali natikače. Nakup lahko en dva tri iz naslonjača opravite v največji spletni trgovini ASOS. Zagotavljajo, da boste z nakupom več kot zadovoljni. Če pa vam bodo čevlji premajhni, jih lahko brez slabe vesti vrnete in dobite denar nazaj ter si izberete nove.  

Zbrali smo nekaj modelov obutve, ki so ta hip najmodernejši, za njih pa ne boste odšteli več kot 25 EUR.

Sandali

(Foto: ASOS)

Sandali

(Foto: ASOS)

Natikači

(Foto: ASOS)

Natikači

(Foto: ASOS)

Natikači

(Foto: ASOS)

Japonke

(Foto: ASOS)

Japonke

(Foto: ASOS)

Sandali

(Foto: ASOS)

Sandali

(Foto: ASOS)