Nosečniški test

(Foto: iStockphoto)

♦Nekatere trenutke in informacije morate obdržati zase, ne pa jih deliti z vsemi prijatelji na Facebooku in Instagramu. Marsikaj, kar je aktualno med nosečnicami, tudi ni primerno za objavo.

♦Ne objavljajte fotografij nosečniških testov. Preden razglasite, da ste noseči, se naročite pri zdravniku in ginekologu, opravite tudi krvni test.

♦Nosečniški trebuščki so prečudoviti, toda ne podlezite trendu objavljanja tudi partnerjevega trebuha in primerjanja z njegovim.

♦Tisoč in ena objava na družbenem omrežju prikazuje otroka, ki poljublja mamin nosečniški trebuh. To je že preteklost, bodite raje izvirnejši.

♦Ne objavljate posnetkov iz porodne sobe. Kdor bo želel pogledati izobraževalni posnetek, kako poteka porod, ga bo našel na svetovnem spletu.

Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

♦Zopet predlagamo malce več domišljije in ustvarjalnosti, ne objavite še ene nosečniške fotografije, na kateri je na trebuščku narejen srček.

♦Zakaj bi odprli profil na družbenem omrežju za nerojenega dojenčka?Dejansko je to malce grozljivo ...

♦Ne pošiljate obvestil, kartic, razglednic po pošti. Ne obveščajte sorodnikov in prijateljev na takšen način, da ste v veselem pričakovanju.

♦Če resnično ne veste, kako poimenovati svojega otroka, potem vprašajte na družbenem omrežju. Drugače ohranite otrokovo ime kot skrivnost.

♦Resnično ste veseli, da boste postali mama in oče, toda fotografija z ultrazvočnega pregleda resnično ni primerno darilo. Če že morate, drugim samo pokažite fotografijo, ne delite jo naokrog, kot da gre za letak.

Nosečnica in partner

(Foto: Profimedia)

♦Poslikava trebuščka je še en trend, ki se mu marsikatera nosečnica ne more upreti. Ni pa nekaj, kar morate narediti.

♦Ni nujno, da na zabavi za nosečnice, za katero zapravite goro denarja, razkrijete otrokov spol. To lahko storite tudi tako, da prijatelje in sorodnike povabite na kavo ali jih preprosto pokličete ter jim zaupate novico.

♦Prav tako ni nujno, da ob prihodu dojenčka na svet, organizirate pravo zabavo, da vsak dan objavljate otrokov napredek na različnih družbenih omrežjih, da z vsemi delite trenutke s porodniškega dopusta. Pozabite na vsakodnevno pošiljanje elektronske pošte s fotografijami vašega otročka.