Nosečniška oblačila

Bodoče mamice, ki so bile do sedaj vajene nositi le kavbojke, se bodo v nosečnosti počutile izjemne v kratkem krilcu. (Foto: iStockphoto)

Ženska se v nosečnosti včasih počuti neprivlačno, debelo in nerodno. Mesece, ko se njeno telo spreminja, lahko popestri z novimi oblačili, modnimi dodatki in poskrbi, da je urejena tako kot pred nosečnostjo.

Telo nosečnice se spreminja
Ko se trebušček in telo nosečnice že vidno spreminjata, bodoča mati kmalu ugotovi, da se bo počasi morala posloviti od običajnih oblačil.

Nosečniška oblačila
V zadnjih letih postaja moda za nosečnice vse bolj trendovska in moderna. V trgovinah, namenjenih prav nosečniškim oblačilom, boste zagotovo našle kaj sebi primernega. Nekatere so v "novem" stilu skoraj bolj privlačne kot običajno. V specializiranih trgovinah boste našle kroje in oblačila, v katerih se boste počutile udobno in prijetno. Oblačila morda res niso poceni in ne glede na to, da jih ne boste prav dolgo potrebovale, je prav, da si jih privoščite. Tudi dobro počutje bodoče mamice je zelo pomembno.

Nikar ne kupujte oblačil vnaprej
Če se vam trebušček še ne pozna, pa bi želeno oblačilo rade nosile kasneje, se vam lahko zgodi, da takrat velikost ne bo pravšnja. Vaše telo se med nosečnostjo spreminja skorajda iz dneva v dan.
Kakšen kos oblačila lahko kupite tudi v običajnih trgovinah, morda le kakšno številko večje. Pri tem pa pazite, da oblačila ne bodo velika in vas na koncu spremenijo v neokusno vrečo. Privoščite si bolj raztegljive majčke ali pletenine, ki bodo poudarile lepo okrogel trebušček.
Nikar se ne sramujte kakšnega drznega dekolteja, saj so v nosečnosti prsi ponavadi najlepše. Privoščite si majčko z V izrezom ali takšno, ki vam bo razgalila ramena. Morda pa se boste med nosečnostjo srečale s kakšnim novim stilskim izzivom. Bodoče mamice, ki so bile do sedaj vajene nositi le kavbojke, se bodo v nosečnosti počutile izjemne v kratkem krilcu ali obratno, želele si boste obdržati enak stil oblačenja, le prilagojen vašemu trenutnemu stanju.

Materiali

V času nosečnosti žleze lojnice delujejo bolj kot običajno, v poletni vročini pa je potenje pri nosečnicah podvojeno. Izogibajte se oblačil iz sintetičnih vlaken. Izbirajte naravne materiale, kot so bombaž in podobno. V poletnih mesecih bodo morda bolj udobne obleke kot hlače. Nosite oblačila, ki bodo udobna in predvsem zračna.

Spodnje perilo
Tudi pri izbiri spodnjega perila bodite natančne in izbirčne. Nedrček naj bo udoben, naj vas ne tišči, prsi pa naj primerno podpira. Skozi nosečnost boste morale zamenjati kar nekaj številk in košaric. Prsi se bodo med nosečnostjo večale in na svoje stare nedrčke zato lahko kar pozabite. Proti koncu nosečnosti pa boste morale poiskati tudi nedrček, primeren za dojenje. Kako se boste odločale pri spodnjih hlačkah, je stvar vašega okusa. Če boste hlačke nosile pod trebuščkom, vam utegnejo biti prav celo tiste, ki jih že imate, ali pa enak kroj, le številko večje. Hlačke, ki jih boste nosile višje, čez trebušček, pa lahko kupite v za to namenjenih trgovinah za nosečnice.

Barve
Tudi barve so pomembne. Nosečnico naredijo energično. Izogibajte se črni barvi, sploh v poletnih mesecih. V žive barve vas bodo še bolj poživile.

Nosečniška oblačila

Izbirajte žive barvne odtenke. (Foto: iStockphoto)

Pogumno z modnimi dodatki
Če ne uporabljate modnih dodatkov, vam bodo v nosečnosti še kako prišli prav. Oblačil ne boste imele ravno veliko, lahko pa jih popestrite in poživite z raznimi dodatki. Lepi viseči uhani, modni čevlji, ki se bodo podali k nosečniški garderobi in seveda najbolj opazen dodatek – modna torbica. Nikar naj vas sramežljivost ne potegne v sivo vsakdanjost. Svojo srečo, ki jo izžarevate, lahko pokažete tudi na zunaj!


Nosečniška oblačila

Oblačila nosečnice naj bodo udobna in zračna. (Foto: iStockphoto)