Po navajanju The Mirror tehnologija, ki sloni na tem projektu, uporablja algoritme in magnetna polja, ki s pomočjo radijskih valov ustvarja fotografijo najboljše kakovosti. Primer, ki si ga lahko ogledate, je za žensko, nosečo 20 tednov. Opazili boste, da se dojenček giba po prostoru, ki ga ima na voljo, lahko boste pokukali v njegov svet.

Dr. David Lloyd s King's College London, koordinator tega projekta, pojasnjuje, da s pomočjo optičnega čitalnika lahko vidite plodovni ovoj, v katerem je otroček. Njegova debelina je debelina kovanca. Povedal je, da je takšna tehnologija drugačna od ultrazvoka, pa tudi od tiste, ki se uporablja za rentgen: ''Ultrazvok uporablja visoke frekvence zvočnih valov, ki se reflektirajo naza v notranjost trebuha in tako naredijo sliko. S pomočjo ultrazvoka ne moremo vedno videti vseh delov.'' Magnetna resonanca, ki jo uporabljajo oni, ima zelo močno magnetno polje in radijske valove, ki proizvajajo sliko, pravzaprav ni omejitev. Lahko vidite strukturo znotraj telesa, kosti, mišic, maščobo, podrobneje v primerjavi z ultrazvokom.

Preberite si, kaj vse počne dojenček v vašem trebuhu, kaj se uči, da bo pripravljen na zunanji svet.

Krepi mišice

Dojenček v trebuhu vadi in krepi mišice, spreminja položaje, da bo lahko po rojstvu premikal roke in noge. Na ultrazvočnem pregledu lahko vidite, da dojenček pol ure počiva, potem se pol ure giba.

Vadi mimiko

Dojenček v trebuhu vadi različne izraze na obrazu. Ne gre samo za nasmeh, temveč znak, da možgani skozi živčni sistem pošljejo signale in to pomaga dojenčku, da se razvija.

Goltanje

Med drugim trimesečjem nosečnosti se dojenček začne učiti, kako naj pogoltne. To počne zato, da se nauči piti in goltati mamino mleko, ko pride na svet. Drugi nauk je ta, da se na ta način spodbudi proces, ki pomaga vzdrževanju določene količine plodovnice. Takrat prav tako razvija čut okusa in lahko okusi vse, kar mama poje.

Dihanje

Brez dihanja dojenček ne more preživeti, zato je normalno, da plod vadi dihanje. To začne početi okrog 20. tedna nosečnosti. Plod nima potrebe po dihanju v maternici, ampak tako trenira mišice in pljuča, da bo pripravljen.

Sesanje

Eden izmed načinov, kako se dojenček uči sesati, je ta, da daje prst v usta.

Lovljenje

Prav tako se hkrati uči loviti stvari, včasih ujame popkovnico. Ker pa mu le-ta predstavlja izvor hrane, zraka, krvi, dotok včasih prekine, zato mu moč oslabi in jo izpusti, potem pa znova lovi.

Reagiranje na zvok

V 24. tednu nosečnosti plod odlično funkcionira, sliši glasove tako, kot mi slišimo zvok, ko držimo glavo pod vodo.

Mamice, ki so dojenčkom v trebuhu pele določeno pesem, so kasneje lažje zaspali ob tej pesmi.

Reagiranje na svetlobo

Od petega meseca nosečnosti plod premika oči, po sedmem mesecu nosečnosti pa reagira na svetlobne dražljaje.

Plod

(Foto: Thinkstock)