Nedrček

(Foto: ASOS)

Kdaj kupiti nedrček za dojenje?

Kljub temu da ste navdušeni nad nosečnostjo, nakupovanjem novih nosečniških oblačil, otroške opreme, se uprite želji, da bi nedrček kupili v prvih mesecih, ko je pod vašim srcem začelo rasti majhno bitje. Nedrček za dojenje je priporočljivo kupiti šele med sedmim in osmim mesecem nosečnosti, toda pogosto se mame, sprašujejo, katero velikost na izberejo. Takrat je najbolje kupiti eno ali dve košarici večji nedrček, saj se po porodu dojke zaradi nastajanja mleka povečajo.

Kje ga kupiti?

Ena izmed največjih spletnih trgovin ASOS ima v ponudbi številne nedrčke za bodoče mamice. Nad njimi boste več kot zadovoljni, ker so kakovostni, v njih se ne boste počutili kot 'stara mama', hkrati pa za njih en boste odšteli celega premoženja, zato si jih boste lahko privoščili več, saj vam bodo prišli prav, ko boste imeli prsi polne mleka in vam bo včasih kapljalo brez nadzora. Če vam bo naročen nedrček prevelik ali premajhen, preprosto izpolnite vključen obrazec in en dva tri rešite zadevo. 

Nakup lahko opravite tako, da kliknete na eno izmed fotografij in sledite navodilom nakupa. Predstavljamo jih nekaj iz bogate ponudbe na ASOS, za katere boste odšteli manj kot 20 EUR.

Kakšnega izbrati?

Med nosečnostjo se prsi povečajo, ker se pripravljajo na proizvajanje mleka za dojenčka. Mnoge ženske takrat potrebujejo večji nedrček z boljšo oporo, vendar zdravniki svetujejo, da takrat odmislite takšnega s kostjo, ker lahko ta preveč pritiska na občutljive prsi. Med nosečnostjo lahko kost povzroča bolečine in pravzaprav lahko pride do zamašitve mlečnih kanalov. Po navadi so tudi nedrčki za dojenje izdelani tako, da nudijo oporo prsim brez trde kosti. Pomembna sta predvsem udobnost in prijetnost tkanine, da ženska ne dobi mastitisa, vnetja dojk, ki nastane zaradi zastoja mleka v določenem delu dojke.

Resnično pa brez kosti nedrčki ne nudijo toliko opore ženskam z večjimi dojkami, zato prodajajo tudi takšne z njo, ampak ginekologi kot tudi prodajalci nedrčkov, primernih za dojenje, odsvetujejo, da z njim spite.

Za ustrezno izbiro se pravilno izmerite, redno pa tudi preverite, ali vam nedrček še vedno ustreza. Preverjajte, ali vas ne tišči, ko so dojke polne mleka, ali vam takrat nudi dobro oporo. Prav tako morate biti zadovoljni z njegovo namembnostjo, ali ga lahko en, dva, tri odprete z eno roko, medtem ko v drugi držite lačnega dojenčka. Večina jih je narejenih tako, da imajo dva žepka, ki se zapirata na vrhu z zaponko ali kaveljčkom. Preprosto jih lahko odprete in ustvarite prosto pot do bradavic, ogrodje žepka pa bo vseeno še vedno podpiralo dojko.

Obstajajo tudi takšni, ki jih lahko z eno roko potisnete na stran, saj so narejeni iz mehkejše tkanine in prav zaradi tega jih lahko nosite tudi ponoči.

Že nekaj časa pa so med ponudbo tudi takšni nedrčkiza dojenje, ki imajo žepke narejene tako, da jim lahko spreminjate velikost, kar pa je zelo priročno, saj mamica lahko nahrani dojenčka le na eni strani in tista dojka je zaradi manjše količine mleka tudi manjša, medtem ko druga ostane polna do drugega dojenja.

Nedrček

(Foto: ASOS)

Od kdaj obstaja?

Čeprav naše prababice in babice ne poznajo nedrčka za dojenje in na splošno doječim mamicam svetujejo, da ne nosijo modrčka, ker to ni zdravo, so jih začeli izdelovati že leta 1927. William Rosenthalt si je prvi umislil nedrčke za različne priložnosti in namembnosti (nosečniške, športne, z nastavljivimi naramnicami, za dojenje …). Veliko povpraševanje po njem pa se je začelo po drugi svetovni vojni, ko se je povečalo število rojstev. Povečala se je proizvodnja takšnih, katerim so dodali zaponko. Bravado Designes je na tržišče poslal inovativne nedrčke za dojenje z več velikostnim sistemom. Pred tem so ženske, ki so dojile dlje časa, zapravljale gore denarja za nedrčke različnih velikosti, saj jim je velikost dojk variirala. Leta 1991 je Mary Sanchez dodala še funkcijo enoročnega odpiranja in zapiranja nedrčka.

Ginekologinja Carmit Archibald poudarja, da nošenje nedrčka med dojenjem ne vpliva na zdravje. Prav tako ni nikakršnih dokazov, da nedrček za dojenje vpliva na nastajanje mleka. Svetuje, da se sami odločite, ali vam nedrček ustreza, ali vas ne moti in utesnjuje.

Vsaka mamica si želi biti privlačna, četudi nosi nedrček za dojenje. In če ste mislili, da so ti nedrčki samo bele ali črne barve, ste se zmotili. Preglejte ponudbo in ostanite zapeljivi tudi kot mamica.

Nedrček

(Foto: ASOS)

 

Nedrček

(Foto: ASOS)

Nedrček

(Foto: ASOS)