Anketa med nosečnicami je pokazala, da na splošno obstaja šest tipov oseb, ki jih srečajo ženske, ko so v veselem pričakovanju. Nekateri so nesramno radovedni, drugi so zelo previdni z vprašanji, nekateri pa takoj začnejo s strašnimi zgodbami o porodu …

Odzivi v družbi nosečnice

Preveč radovedna oseba

Obstajajo takšni ljudje, ki vam bodo ob prvem srečanju postavili vprašanja, ki si jih niti zamisliti ne bi mogli. In čeprav vas bodo mogoče prvič videli, vas bodo spraševali najbolj osebne stvari – ali načrtujete naravni porod, ali boste imeli epiduralno analgezijo, ali ste se dogovorili za carski rez, ali nameravate dojiti in podobno. Ne pričakujejo pa, da jim boste vi zastavljali osebna vprašanja.

Nosečnica

Nekateri s prijaznostjo do nosečnic pretiravajo, drugi se niti ne zmenijo za to, da je ženska v veselem pričakovanju ... (Foto: Profimedia)

Zmedena oseba

Znašli se boste lahko tudi v družbi popolnoma zmedene osebe, ki ne bo vedela, kam naj vas gleda – ali v obraz, ali dekolte, ali trebušček. Vaš malce večji trebuh jo bo popolnoma zmedel, tako da ji lahko uide kakšen neprimeren komentar.

Preveč previdna oseba

Takšna oseba bo z vami delala v rokavicah, obravnavala vas bo, kot da ste bolni, kot da se boste vsak trenutek zlomili. Ves čas vas bo opozarjala, da naj se usedete, da naj nekaj pojeste, popijete, ničesar ne dvigate, se ne sklanjate …

Nezainteresirana oseba

Lahko srečate osebo, ki je vaše nosečniško stanje ne bo ganilo. Za njo je značilno, da ignorira dejstvo, da ste noseči. Z vami se bo pogovarjala tako, kot da na vas ni opazila nikakršne spremembe.

Pretirano srčna oseba

Po navadi teh oseb nosečnice ne marajo srečati. Pretirano srčna oseba se želi dotikati trebuščka, pravzaprav bo z vami ravnala, kot da ste njena lastnina. Z veseljem vas bo objela, poljubila, četudi si niste tako blizu.

Preveč odkrita oseba

Takšna oseba vam bo že v prvi minuti vašega srečanja začela razlagati, kakšne komplikacije v nosečnosti je imela njena soseda, kako težek porod je imela njena mama … Skratka nikakor ji ne bo zmanjkalo zastrašujočih zgodb.