Semenčice

(Foto: Stock Exchange )


Če nameravate zanositi, verjetno spremljate, kdaj pride do ovulacije – tistega časa v mesecu, ko je vaša plodnost na vrhuncu in je jajčece pripravljeno na oploditev.

Pomoč

Ovulacija običajno nastopi 14 dni pred menstruacijo. Veliko parov se odloči svoje možnosti za spočetje otroka povečati z ovulacijskimi preizkusi. Ti so različni. Starejši merijo količino določenega hormona v urinu, novejši ovulacijo določajo na podlagi ravni estrogena v slini. Oboji so enako natančni, le da je drugi preprostejši.

Vendar strokovnjaki pravijo, da ti domači preizkusi niso nujno najbolši pokazatelji plodnih dni. Če se zanašate, da vam bodo natančno določili najboljši dan za spolni odnos, boste morda zgrešili nekaj plodnih dni, pravi dr. Donna Day Baird.

Trebušček

(Foto: iStockphoto)

Rešitev: pogosti spolni odnosi!

Bairdova je opravila študijo 213 žensk z rednim menstrualnim ciklom. Ugotovila je, da je 70 odstotkov žensk bilo na vrhuncu plodnosti pred ali po dnevu, ki ga je pokazal ovulacijski test. Pravi, da je najbolj gotov recept za zanositev, da imate spolne odnose dva do trikrat tedensko. Tako boste zagotovo “ujeli“ tisti pravi čas.