dominvrt

Če ste zanosili na valentinovo ...

NOSEČNOST
0
15.03.2018, 8:02

Strokovnjaki so ugotovili, da imajo otroci, ki so spočeti na valentinovo, boljši imunski sistem.

Če ste zanosili na valentinovo ...

Oče
Oče/ FOTO: Profimedia

Britanski raziskovalci združenja za obolele z multiplo sklerozopojasnjujejo, da ženske, ki so noseče v poletnih mesecih, absorbirajo več vitamina D, ker je takrat sonce močnejše. To pa ima velik pozitiven vpliv na razvoj obrambnega sistema. Otroci, ki so rojeni novembra, imajo veliko manjšo možnost, da dobijo kronično bolezen, kot tisti, ki so rojeni maja.

V Veliki Britaniji so navedli, ima kar 100.000 ljudi multiplo sklerozo, zato zdravnik Gavin Giovannonirazlaga: ''To podpira mojo trditev, da morajo vse ženske med nosečnostjo jemati dodatno dozo vitamina D. Pravzaprav moramo vsi dodatno jemati ta vitamin ves čas. Trenutno priporočam 250 mg vitamina D3 na dan odraslim in 500 mg med nosečnostjo.''

Kako pomemben je vitamin D?

Strokovnjaki pozivajo nosečnice, naj jemljejo dodatke, še posebej vitamin D, da zmanjšajo tveganje za to bolezen. Še posebej nagovarjajo ženske, ki so noseče, ko ni dovolj sončnih dni. Tako kot povezujejo multiplo sklerozo s pomanjkanjem sončnih žarkov, naj bi bili s tem prav tako povezani tudi diabetes, astma in srčne bolezniv zgodnjem življenjskem obdobju. Še enkrat, dr. Sreeram Ramagopalanje že leta 2011 med raziskavo dokazal povezanost med vitaminom D in multiplo sklerozo.

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
Diametralno drugačna obraza Baskov in Litovcev za ...
Razplet, ki ga sodniki niso želeli videti
Razplet, ki ga sodniki niso želeli videti
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
MasterChef izziv iz ene same sestavine!
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
Tako je pogrešala svoja otroka, da je skoraj ...
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...