Aplikacije za nosečnice

Večina aplikacij, ki so namenjene nosečnicam in mamicam je brezplačnih. Enostavno si jih naložite in začnite z uporabo. (Foto: iStock)

Nosečnost je čudovito obdobje, ki vas vsak dan znova nauči nekaj novega. Spoznavate svoje spreminjajoče se telo, sebe in svojega še nerojenega otročka. Izbrali smo nekaj najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij, ki so bile zasnovane tako, da vam karseda olajšajo to obdobje. Da boste aplikacije lažje našle, smo napisali njihova imena v izvirniku.

Naročite se na nosečniški koledarček!

My pregnancy today 

Je brezplačna aplikacija za spremljaje plodove rasti. Da bi si rast in razvoj ploda kar najbolj predstavljali, omogoča slikovito in zabavno primerjavo s sadjem. Aplikacija je neke vrste dnevno, tedensko in mesečno vodilo skozi nosečnost. Ima tudi zabavna orodja, kot so na primer predlogi imen, fotografski dnevnik trebuščka, števec otroških brc, števec porodnih krčev in mnogo drugega. Brskate lahko tudi za članki in video posnetki strokovnjakov, ki nudijo veliko koristnih infromacij v zvezi s prehrano, športno aktivnostjo in podobnim.

50.000 baby names 

Vse mamice vedo, kako težka je včasih izbira imena. Ta aplikacija vam bo pomagala zmanjšati dilemo, ki vam jo povzroča ta lepa, a tudi naporna odločitev. Miša? Jure? Hmmm … Imena lahko iščete, razvrščate, filtrirate, brskate po njihovem izvoru, pomenu in priljubljenosti. Najljubše nato tudi shranjujete in povabite prijatelje, da na listo dodajo svoje predloge. Če mislite, da ni aplikacije, ki bi zadovoljila vaš zahteven okus, naj vas pomirimo, saj je v njej kar 50.000 različnih imen, med katerimi boste zagotovo našli pravo. Tudi to aplikacijo lahko prenesete brezplačno.

Nosečnica na dopustu

I’m expecting 

Ta aplikacija nudi tedenski nabor video posnetkov, namenjenih za čas nosečnosti. V njej lahko najdete tudi nasvete za nosečniške tegobe, kot so: slabost in bruhanje, krči v nogah, napadi lakote in podobno. Sama lahko ustvariš tudi opomnike za pomembne datume in nastaviš potisna sporočila. Oblikuješ lahko fotografski album in se pridružiš številnim podpornim skupinam.

Aplikacije za nosečnice

Z aplikacijami lahko spremljate plodove srčne utripe, iščete imena, ustvarjate galerije in merite porodne popadke. (Foto: iStock)

My baby’s beat 

Gre za prvo aplikacijo (ustvarili so jo leta 2011), ki omogoča poslušanje plodovega srčnega utripa. Bodoče mamice lahko bitje srca celo posnamejo in ga delijo z ostalimi uporabnicami. Pri tem ne potrebujete nobenih pripomočkov, saj je dovolj že vaš pametni telefon. Za najboljše rezultate svetujejo uporabo aplikacije po 30. tednu nosečnosti. Priročno, kajne?

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.

Babypool

Gre za zabavno in kratkočasno aplikacijo s pomočjo katere lahko družina in prijatelji ugibajo vse v zvezi z otročkom, ki raste v vas. Zveni znano, kajne? Ugibajo lahko spol, ime, predviden datum poroda, težo in dolžino otroka. Vi lahko njihovo ugibanje tudi nagradite in ob rojstvu pošljete peronalizirano sporočilo vsem najdražjim.

Pregnancy Due Date Calculator

Zelo priljubljena aplikacija brez katere skorajda ne gre. Vse kar morate storiti je, da vnesete prvi dan zadnje menstruacije, aplikacija pa bo izračunala predviden datum spočetja, poroda in trajanje nosečnosti. 

Full Term – Labour Contraction Timer

Eden od očetov, ki je med porodom spremljal ženine popadke, je prišel na idejo, da bi lahko ustvaril aplikacijo za merjenje porodnih krčev. In jo je! Enostavna aplikacija sledi porodnim popadkom, njihovemu trajanju in frekvenci. Omogoča tudi pregled zgodovine popadkov in vnos opomb. Priročno za vse tiste, ki želite v porodnišnico pravočasno.

Zmagovalna aplikacija za nosečnice in starše