Porod

Rojstvo otroka je čudež, zato boste na bolečino kmalu pozabili. (Foto: Profimedia)


Pogovorite se z ginekologom!

Res je, da je za nekatere mamice porod neprijetna izkušnja, toda potem, ko dobijo v naročje otroka, vse slabo takoj izpuhti. Če vas je strah poroda in bolečine, se o tem pogovorite z izbranim ginekologom, medicinsko sestro ali prijateljico, ki že ima otroke. Zberite čim več informacij, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete, ko boste v porodni sobi. Pomagate si lahko tudi s koristnimi prispevki na svetovnem spletu, pobrskajte po knjigah, povprašajte mamice na forumih, lahko si pogledate tudi kakšen video prispevek poroda …

Pomembno pa je, da si zapomnite, da je porod pri vsaki ženski drugačen, da je odvisen od različnih faktorjev.

Devet mesecev imate čas …

Devet mesecev imate čas, da se odločite, kje boste rodili, ali želite naraven porod, ali boste imeli s sabo porodni načrt … Preberite si izkušnje mamic, ki so rodile v določeni porodnišnici, kako so rodile, mogoče se boste tako lažje odločili.

Ali boli?

Porod je boleč, težko je zapisati, kakšno stopnje bolečine boste čutili, ko boste rojevali, saj je pri vsaki ženski drugačna. Vedeti pa morate, da si boste med popadki lahko oddahnili in na naslednjega se boste lahko pripravili. Po rojstvu otroka pa boste bolečino pozabili. Sprostite se in poskušajte se prepustiti toku, čeprav se sliši nemogoče. Ves čas mislite na to, da boste končno spoznali novega družinskega člana, na katerega že tako dolgo nestrpno čakate. Rojstvo otroka je čudež in vi boste pripomogli k temu!