dominvrt

Ali oblika trebuha res razkriva otrokov spol?

VIDEOŠOLA ZA MAMICE
2
27.08.2013, 9:36

Ko je ženska noseča, vsi okoli nje začnejo na podlagi oblike trebuha ugibati, katerega spola je otrok. Če ji je v prvem trimesečju slabo, so prepričani, da bo zelo zdrava nosečnica. Če ji vseh devet mesecev zelo diši čokolada, mnogi pravijo, da bo rodila pravega sladkorčka. Pa vse to drži?

Ali oblika trebuha res razkriva otrokov spol?


Novinarka Jena Pincottse je lotila raziskovanja in v knjigi je objavila svoja spoznanja o nosečnosti, pravzaprav kaj vse drži ali ne, kar takrat govorijo ljudje.

Ali oblika trebuha razkriva otrokov spol?
Ali oblika trebuha razkriva otrokov spol?/ FOTO: iStockphoto

Ali oblika trebuha razkriva otrokov spol?

Predvsem starejši ljudje zelo radi govorijo, če ženska otroka nosi visoko in ima napet trebušček, potem bo zagotovo rodila fantka. Če je otrok nizko in je trebušček večji, potem pravijo, da bo na svet prijokala deklica. Vendar raziskovalka trdi, da to ne drži. Nasprotno pravi, da prsi razkrivajo otrokov spol. Če se ženski prsi povečajo za približno osem centimetrov, potem bo dejansko rodila deklico, če pa za približno šest centimetrov, potem pod srcem nosi dečka. Deček naj bi tudi zaradi tega, ker proizvaja več testosterona, zahteval več energije od mamice, zato naj ne bi tudi pridobila toliko kilogramov med nosečnostjo.

Ali jutranja slabost nakazuje zdravo nosečnost?

Jena Pincott navaja, da z bruhanjem nosečnica ščiti plod pred negativnimi snovmi, ki se skrivajo v hrani. Žal mnogim nosečnicam prija prav nezdrava hrana, toda slabost lahko izzovejo tudi meso, sir ali določena zelenjava. Trdi, da zato, ker tudi ta živila lahko vsebujejo bakterije in viruse.

Ali ljubiteljice čokolade rodijo srčkane sladkorčke?

Floridska raziskava je navedla, da je čokolada odlična za razvoj ploda. Sodelovalo je kar 300 žensk, ki so med nosečnostjo vsak dan jedle čokolado, njihovi dojenčki so bili dejansko bolj sproščeni, družabni, ni jih bilo strah, bili so zelo umirjeni, drugačni od dojenčkov, katerih mame so med nosečnostjo redko ali nikoli jedle čokolado. Pravzaprav čokolada spodbuja nastajanje endorfina v možganih, kateri je zadolžen za dobro razpoloženje, obenem pa zmanjšuje nivo stresa.

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na

 

Komentarji (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

BLACKhotCAT
27.08.2013, 10:48:47
-6
Če gre trebušček bolj v špic potem je zagotovo fantek,če pa je okrogel je pa punčka. Dokazano!!
Eastman
11.09.2013, 15:20:34
+8
Po kaki logiki?
Med velikonočnimi prazniki bo tudi vreme praznično
Rossi: Tudi na Rinsa je potrebno računati v boju ...
Poslovila se je humoristka Iča Putrih
Razplet, ki ga sodniki niso želeli videti
Kaj poveča tveganje za drugega najhujšega raka?
Nepogrešljiva priloga velikonočne pojedine
Priljubljena frizura, ki jo morate znati nositi
Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže ...
Oblačila, ki ne smejo manjkati v otrokovi omari
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
Moderni načini barvanja pirhov
Prima sladica vas bo navdušila