Nosečnica

Če ste zanosili zelo pozno, boste verjetno postali mama deklici. (Foto: Profimedia)


Starejše ženske rojevajo deklice.

Če ste zanosili zelo pozno, boste verjetno postali mama deklici. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da ženske, starejše od 35 let, katere imajo partnerja starejšega od 40 let, pogosteje dobijo otroka ženskega spola. Na to vplivata količina hormonov v tem obdobju in kakovost spermijev. Znano je, da moški, starejši od 40 let, proizvede manj spermatozoidov, ki so zadolženi za rojstvo dečka.

Živita skupaj? Potem bosta dobila sina!

Pri eni raziskavi so prišli do zaključkov, da pari, ki živijo skupaj, najpogosteje dobijo sinove. Zakaj je tako, niso uspeli dokazati.

Nosečnica

V nekaterih deželah velja dejstvo, da ženske, ki zanosijo pozimi, donosijo deklice. (Foto: Profimedia)

Jutranja slabost nakazuje na hčerko.

Mnogi trdijo, da jutranja slabost nakazuje to, da boste čez devet mesecev zibali deklico. Strokovnjaki verjamejo, da se vzrok slabosti skriva v povišani ravni estrogena v krvi.

Nista dolgo skupaj - zagotovo bo fantek!

Vajina zveza je še zelo sveža, v njej je še vedno prisotna iskrica razburljivosti. Imate zelo pogosto spolne odnose in v njih uživate. Dokazano je, da pogostejši spolni odnosi naredijo spermo lažjo, spermatozoidi imajo manjše glave, krajše repe, plavajo lažje in hitreje skozi plodno sluz. To se dogaja na začetku in na koncu plodnih dni. Ti spermatozoidi so zadolženi za rojstvo fantka, med tem ko so tisti, ki pridejo do jajčne celice na sredini plodnih dni, odgovorni za rojstvo deklice.

Zanositev sredi zime – zibali boste hčerko!

V nekaterih deželah velja dejstvo, da ženske, ki zanosijo pozimi, donosijo deklice. To naj bi se dogajalo tudi pri živalih. Razlagajo pa to tako, da so pozimi pogostejša bakterijska vnetja in spermatozoidi, ki dajo dečke, so manj odporni, kot tisti, ki so zadolženi za rojstvo deklic.

Stres je kriv za rojstvo dečka.

Statistika je pokazala, da se dečki rojevajo v obdobju neprekinjenega stresa. Vzrok naj bi se skrival v tem, da sta pod vplivom stresa ravni testosterona in kortizola povečani.

Oče pod stresom? Verjetno boste dobili hčerko.

Če je oče zaradi službe pogosto pod stresom, naj bi bila večja verjetnost, da bo dobil hčerko.

Znanstveniki pa so prišli do presenetljivih ugotovitev.