Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

Ameriška novinarka in blogerka Michelle Stein je mamica trem sončkom. V zadnjem trimesečju nosečnosti se je odločila za kratko frizuro. Najprej je mislila, da to počne pod vplivom hormonov, kasneje pa je ugotovila, da je storila prav. Pojasnila je tudi, zakaj je sedaj zadovoljna:

''1. Zaradi nenehnega polivanja so lasje vedno umazani.

Dojenček na začetku veliko poliva in bruha, saj njegov prebavni sistem še ni popolnoma razvit. Medtem ko ostanki mleka na pohištvu ali oblačilih ne predstavljajo težave, ampak na laseh je to grozno. Tretji otrok je največkrat bruhal. In bila sem tako hvaležna, da nisem hodila naokrog z mlekom v laseh. Živeli, kratki lasje!

2. Imate malo časa skrbeti za lase.

Kratke lase je lažje umiti, hitreje se sušijo in rabite manj časa za frizuro. Ob vsem delu, ki ga morate opraviti – hranjenje, čakanje, da dojenček podre kupček, menjavanje plenic, nošenje, nespečnost – še najmanj rabite skrbeti o laseh. Kratki lasje vam odvzamejo manj časa, zato se lahko posvetite dojenčku.

3. Imeti mamino frizuro je čast.

Z dvema otrokoma sem se uspela izogniti kratki frizuri. Ampak ko je moral priti tretji otrok, sem se odločila za ta korak. Ko skrbim za tri otroke, je lažje imeti krajše lase in frizuro.

4. Dojenčkovi prstki se ne bodo zapletli v dolgih laseh.

To je preprosto dejstvo.

5. Težko si je vzeti čas za obrok in stranišče, kaj šele za frizerski salon.

Čakate, da po rojstvu odidite v frizerski salon in si skrajšate lase? Ne počnite tega. Če bo vaš dojenček takšen kot moj, ki se rad nenehno nosi, boste težko našli čas za odhod od doma brez njega. Če dojenčka še dojite, boste še težje odšli brez njega.

6. Hormonske spremembe po porodu

Moj sesalnik in odvodna cev v kopalnici sta hvaležna, ker sem si skrajšala lase. Mnogim ženskam začnejo pospešeno izpadati lasje po porodu. Prvih šest mesecev, potem ko dojenček pride na svet, izpade dvakrat več las, ker takrat izpadajo tudi tisti, ki niso med nosečnostjo.''