Nosečnica in moda - 8

(Foto: Profimedia)

Ko prvi otrok doseže fazo, da prespi vso noč, da gre v vrtec, mnogi pomislijo na še enega otroka. Navajamo seznam znakov, ki kažejo, da ste pripravljeni na drugega otroka.

1. Popolnoma ste okrevali po prvem porodu. Telo potrebuje kar nekaj časa, da se vrne v formo, navajajo, da tudi do 23 mesecev. Če niste prepričani, da ste fizično pripravljeni na drugo nosečnost, obiščite izbranega ginekologa.

2. Vam in vašemu partnerju je povsem jasno, kako bo drugi otrok vplival na vajin vsakdanjik in vajin odnos. Oba si želita še enega otroka in pripravljena sta na vse spremembe v vajinem urniku.

3. Prepričani ste, da zaradi še enega družinskega člana ne boste imeli finančnih težav, zaradi tega prav tako ne boste imeli problemov v službi. Čeprav mnogi trdijo, da je drugi otrok ''cenejši'', ker imate že vse od prvega, nov otrok vključuje tudi nove izdatke. Seveda denar ni ključen pri načrtovanju druge nosečnosti, toda če ste v finančni stiski, zaradi katere ste ves čas pod stresom, je mogoče vseeno bolje, da nosečnost prestavite za nekaj mesecev, dokler se situacija ne popravi.

4. Veste, kako boste prvorojenca pripravili na bratca ali sestrico. Strokovnjaki menijo, da je treba otroka postopoma vpeljati v zgodbo o novi nosečnosti šele takrat, ko se pri vas trebušček opazi. Pred nosečnostjo se pozanimajte, kako boste otroku razložili njegovo vlogo brata ali sestre.

5. Čutite, da ste čustveno pripravljeni na drugo nosečnost. Ideja o menjavanju plenic vam ni več težka, v vas zbuja lepe spomine. Z največjim navdušenjem opazujete tuje dojenčke.