Šolske potrebščine

(Foto: Profimedia)

Preverite stare šolske potrebščine

Naredite popis starih šolskih potrebščin. Zagotovo so otroku ostale kakšne barvice, ki so še dovolj velike, preverite, ali se flomastri še niso posušili. Mogoče pri umetnostni vzgoji niso uporabljali tempera barv, čopičev, palete in ni nujno, da kupite vse novo. Škarjice, ravnila, šestilo, nalivno pero ... vse to lahko šolar uporablja več let, če so stvari v brezhibnem stanju. Poglejte, v kakšnem stanju je kolaž papir, ali je ostalo še kaj risalnih listov. Mogoče lahko dokupite samo kakšen posamezen list.

Na takšen način lahko privarčujete pri nakupu šolskih potrebščin. Prav tako lahko otrok pri kakšnem določenem predmetu nadaljuje s pisanjem v zvezek iz prejšnjega šolskega leta, če je še kar nekaj praznih listov.

Pospravite stare šolske stvari

Pripravite prostor za nove delovne zvezke, učbenike, zvezke, stare pa pospravite nekam, kjer jih bo otrok lahko našel in jih še prelistal, če bo potreboval kakšno informacijo iz preteklega šolskega leta.

Pripravite prazne mape, škatle, kamor bo učenec nalagal vso novo učno gradivo. Poskrbite, da bo v učnem kotičku red.

Počistite pisalno mizo

Prepričani smo, da so bili zadnji šolski dnevi zelo stresni in otrok ni bil ravno redoljuben. Skupaj pospravita in očistita pisalno mizo, pisalni stol, namizno lučko, predalnik, police ... Otrok dejansko ima čas, da med počitnicami popolnoma pospravi svojo sobo, če tega ni počel sproti med šolskim letom. Skrajni čas je tudi, da sprazni koš za smeti.

Če ima otrok številne listke, opomnike z raznimi izvlečki iz učne snovi, miselnimi vzorci na mizi, magnetni tabli, naj jih pospravi nekam, kjer jih bo našel, če jih bo še potreboval v višjem razredu.

Otroška soba

(Foto: Profimedia)

Operite šolsko torbo, peresnico, vrečko za športno opremo

Prepričani smo, da je športna oprema že oprana, kaj pa šolska torba, peresnica, vrečka za športno opremo? Če ne mislite kupite vseh teh stvari na novo in so še popolnoma uporabne, jih malce 'osvežite'.

Nakup vseh potrebnih stvari

Marsikdo zadnji trenutek odvihra s seznamom šolskih potrebščin v najbližjo knjigarno, toda če se želite izogniti gneči, pojdite v nabavo že zdaj. Poleg šolskih potrebščin ne pozabite tudi na zelo pomembno stvar – šolske copate. Preverite, ali je otroku čez poletje zrasla noga in poiščite najustreznejše, takšne, v katerih mu ne bo drselo v telovadnici.

So otroku dolge hlače, jopica, jakna prav? Preverite, kaj vse bo še nosil v novem šolskem letu, prevetrite omaro. Premajhna oblačila lahko podeduje njegov mlajši sorojenec ali pa jih lahko darujete naprej kakšni prijateljici z mlajšim, manjšim otrokom.