Dnevnik

(Foto: iStock)

Zakaj je dobro, da najstniki pišejo dnevnik?

Najstniki bodo veliko lažje prebrodili turbulentno puberteto, če bodo svoje misli, čustva, zamisli, ideje izlili na papir. Dnevnik je lahko njihov otok, na katerega pobegnejo, ko so veseli zaradi nove ljubezni ali razočarani zaradi slabe ocene v šoli.

►V obdobju odraščanja nastopijo tudi dnevi, ko je težko izraziti čustva na glas. Mogoče lahko to storijo tako, da jih zapišejo v dnevnik in takoj se bodo počutili bolje.

►Zaviranje, neizražanje čustev lahko vodi tudi k boleznim, depresiji, zato sta navaden zvezek in svinčnik lahko odličen beg pred tem v mladostniških letih.

►S pisanjem dnevnika lahko najstnik najde samega sebe.

►V dnevniku lahko zapiše svoje ideje, zamisli, cilje, sanje, vse, kar ga izpopolnjuje. In ko mu je hudo, lahko po dnevniku prelista in najde tisto, kar ga drži pokonci.

►Dnevnik ne kritizira, ne more prizadeti, ni živa oseba, ki bi komentirala zapisano.

►V njem se lahko skriva vse, česar najstniki ne želijo ali ne morejo povedati staršem, učiteljem, prijateljem.

Pomembno!

Ne brskajte po otrokovem dnevniku, da bi tako izvedeli več o njem. Raje se veliko pogovarjajte, naj vam zaupa. Na tem delajte od samega začetka, bodite mu ob strani, ko je najboljši učenec v šoli in tudi, ko dobi neopravičeno uro. Pogovarjajte se o vsem, kaj je dobro in kaj slabo. Spregovorite o tabu temah, naj vam ne bo nerodno. Naj pubertetnik začuti, da vam lahko pove karkoli.

Lara Komar in Tadej Pišek

(Foto: POP TV)

Osvojite zvezke Reka ljubezni!

Da bo dnevnik res nekaj posebnega, smo za vse, ki zvesto spremljate serijo Reka ljubezni na POP TV ob 20. uri, pripravili nagradno igro, v kateri lahko osvojite zvezke s priljubljenimi igralci iz serije. Nagradna igra traja na spletnem portalu Bibaleze.si od 18. 9. 2017 do 25. 9. 2017, do 8. ure.   

Vaša naloga je, da odgovorite na nagradno vprašanje, ki se glasi: ''Katero slovensko pokrajino lahko občudujemo v seriji Reka ljubezni?''

Odgovor nam pošljite na elektronski naslov nagradnabiba.pop@pop-tv.si (zadeva: Reka ljubezni). Ne pozabite pripisati svojih osebnih podatkov: ime, priimek, naslov, telefonska številka.

V nagradnem skladu je 5 kompletov zvezkov Reka ljubezni, v vsakem kompletu je 1 velik in 1 majhen zvezek.

Imena nagrajencev bodo razglašena na Facebooku Bibaleze.si 25. 9. 2017, po 15. uri, nagrado prejmete po pošti. Splošne pogoje nagradne igre si preberite TUKAJ.

Zvezek Reka ljubezni