dominvrt

Zakaj se otroci ob mami neprimerno vedejo?

MALČEK
3
26.04.2017, 9:01

Vam je znano? Otrok je v vrtcu zelo priden, pri babici in dedku je ubogljiv, vas pa spravlja ob živce. Tudi, ko dan preživi z očetom, se imata super. Ko je z vami, je dan katastrofalen. Zakaj je tako?

Zakaj se otroci ob mami neprimerno vedejo?

 

Jezen otrok
Jezen otrok/ FOTO: iStockphoto

Vedite, da imajo otroci najraje svoje mame in da se ob vas počutijo najvarnejše, zato si tudi ob vas dajo duška, takrat sprostijo tudi vsa svoja negativna čustva. Vedo, da jih mama razume in da jim bo pomagala, da takrat lahko stresejo vse negativne vtise ven iz sebe. Potrebovali bodo vaš objem, poljube vaše snidenje bodo pač začeli z jokom, metanjem igračk, obešanjem za krilo ... Zgodilo se bo prav to, česar nikakor ne morete razumeti. Ob vas končno lahko popustijo njihove zavore in se osvobodijo čustev. Vedite, da vas imajo za osebo, ob kateri so lahko to, kar so, da so lahko naravni, da lahko pokažejo svoja čustva.

Pustite jim, da se 'znorijo', da dajo vso jezo ven, vi ste njihova 'goba', ki bo vsrkala vse negativno, in hkrati njihova največja opora v življenju. Ob vas bodo vedno lahko iskreni in točno takšni, kot v resni so. Ob vas bodo najprej začeli razvijati čustveno inteligenco, izražati čustva, sočustvovati in na podlagi tega razvijati samozavest.

Vedite, da vaš otrok ni 'lump' ali razvajen, on le čaka, da vam vse 'pove'. Pogosto se to dogaja tudi v bližini očka, tudi on lahko dobi porcijo nagajivost in kričanja, skratka sproščanja čustev.

Ko se naslednjič vidite z otrokom po varstvu v vrtcu ali pri babici in dedku, mu dovolite, da najprej 'odpre ventil' vseh svojih čustev in nato nadaljujte s skupnim preživlajnjem časa.

Komentarji (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Antipolitik
29.04.2017, 12:51:21
+1
Nepravilen pristop, ampak logična psihološka analiza.
Mejduš
29.04.2017, 9:04:49
+7
Kakor se starši obnašajo okoli nje tako se otrok,saj ne more biti drugače,
RamzesII
29.04.2017, 11:35:35
+2
Res je.
Dobra noč za liberalce, Zelene in evroskeptike, a ...
Honda (še) zaupa Lorenzu: 'Imel je veliko smole, ...
Očka Enrique Iglesias izvajal norčije pred ...
Špelin odziv na poplavo kritik: Ni vse tako, kot ...
Za boljšo prebavo, manj kilogramov in sijočo kožo
Preprosta pomladna jed iz pečice
Vojvodinji obožujeta najbolj trendi čevlje tega ...
Umazana igra! Komisarji Rogliča ovirali namerno?
Rodila prvega otroka
Previdno: Račun v restavraciji znašal 836 evrov
Delovna akcija: Takšno je stanovanje družine ...
Tako boste osrečili otroka!