Nekdanja plesalka Nicole Pascher, ki je že več kot 25 let aktivna na fitnes področju, je ustanovila Kangatraining® leta 2008 po rojstvu svoje najmlajše hčerke. Koncept je razvila skupaj s  strokovnjaki z medicinskega področja (pediatri, ginekologi, splošnimi zdravniki, babicami in šolami za pravilno in zdravo nošenje otrok).

V Slovenijo je koncept Kangatraining® vpeljala prof. mag. Aleksandra Makovec, ki je bila pred nosečnostjo prokuristka v centralni nabavi v Hoferju, po rojstvu svoje hčerke je izobraževanje za Kangatrenerko in Country Leader-ko za Slovenijo opravila na Dunaju, hkrati je izobraževanje o pravilnem in zdravem nošenju otrok opravila v Die Trageschule – Mreža svetovalk za nošenje otrok v Sloveniji.

Kangatraining - 2

Kangatraining® je trening natančno prilagojen potrebam novopečenih mamic dojenčkov/malčkov v nosilkah ali trakovih. S Kangatraining®-om pridejo mamice učinkovito v formo, dojenček/malček pa uživa v bližini svoje mamice.

Pri Kangatraining-u® se posveča pozornost oslabelim mišicam medeničnega dna, drži in krepitvi mišic, ki so oslabele tekom nosečnosti in poroda. Pri Kangatraining®-u se krepijo globoke trebušne mišice.

Pred vsakim 4- ali 8-tedenskim tečajem se preveri pravilno in zdravo nošenje dojenčka/malčka v nosilki ali traku s strani Kangatrenerke.

Kangatraining - 3

Kangatraining® je združitev vadbe, fitnesa, plesa ob odlični glasbi in zabavi. Z njim lahko vse novopečene mamice začnejo takoj, ko so uspešno opravile pregled pri svojemu osebnemu ginekologu (med 6. in 10. tednom po naravnem porodu in med 10. ter 14. tednom po carskem rezu). Kangatraining® je postnatalna vadba, ki je odlično dopolnilo poporodni gimnastiki.

V letu 2018 načrtuje Country Leader-ka za Slovenijo in Kangatrenerka prof. mag. Aleksandra Makovec s svojo strokovno ekipo izobraziti Kangatrenerke po celi Sloveniji, da bodo lahko poleg ljubljanskih mamic tudi mamice po celi Sloveniji uživale ob dobri vadbi, glasbi in družbi v najboljši poporodni vadbi za mamice z dojenčki ali malčki.

Rezervacija tečaja je možna po e-pošti, FB-u ali preko web strani: https://www.kangatraining.info/at_de/instructor/Prof.Mag.AleksandraMakovec/booking/179 več informacij na: https://www.facebook.com/KangatrainingSlovenija/.

Let's Kanga! J

Naročnik oglasa je: @ceM@ce, Boštjan Makovec s.p.