Narava

(Foto: Thinkstock)

Kakovostno preživljanje prostega časa

Imava enega otroka in presrečna sva, ko lahko skupaj preživimo prosti čas. Naše skupne urice so dragocene, zato jih znamo ceniti in jih čim bolj izkoristimo. Popoldneve med tednom preživimo ob igranju družabnih iger, čez vikend pa si v nahrbtnike pripravimo malico, obvezno pohodniško opremo in jo mahnemo iskat sledove zajcev in veveric, objemat drevesa in poslušat ptičje petje.

Tokrat smo se odločili, da zakorakamo na manjši hrib, no, sin je kar tekel, skakal, plezal nanj. Saj veste, kakšni so otroci. Že doma je povedal, da bo on danes pravi Indiana Jones in se bo podal v pravo avanturo brez zadržkov. To pomeni, da bom jaz kdaj pa kdaj zakričala: ''Pazi, spodaj je prepad! Previdno!'' Žal ne morem iz svoje kože, priznam - sem ena tistih mam, ki imajo raje previdnost kot drznost. Dvakrat bom preverila, ali lahko stopim na veje, ali se mi bo ugreznilo pod nogami, medtem ko bo moj razposajenec vse skupaj preskočil, četudi bo na prvi pogled to nemogoče.

Nesreča nikoli ne počiva

''Jaz pa pojdem in zasejem, dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh,'' odmeva naša Kekčeva pesem po listnatem gozdu. Naše druženje je idealna priložnost, da si povemo vse, kar se nam je zgodilo, kakšni so naši načrti, sanje, kaj nam ni všeč … Prijetno kramljamo in kramljamo, dokler se sin ne spotakne … ''Auuuu! Moje koleno!'' Hitro ga objameva in poljubiva, nato pa preverimo, za kakšno poškodbo gre. Lahko si oddahnemo, le površinska odrgnina je.

Rana

(Foto: Thinkstock)

Vzamem prvo pomoč iz nahrbtnika in rano oskrbim. Najprej poškodovano mesto na koži sperem s fiziološko raztopino, preverim, ali je v rani kakšen tujek. Pustim, da se posuši in nato namažem z antiseptično kremo Bepanthen Plus*. Od kar imam sina, ki je hiter kot strela, ne grem nikamor več brez nje. Ta krema pospešuje celjenje površinskih ran in hkrati preprečuje infekcijo. Še več, po uporabi sinova bolečina zaradi hladilnega učinka vedno znova en dva tri izzveni, o solzah ni več ne duha ne sluha. Krema se mu nikoli ne zalepi za oblačila, tako da dobra volja je spet tu z obližem ali brez.

Majhna nezgoda nam ni pokvarila izleta in kmalu prispemo na cilj; zanemarimo to, da sin prekipeva od energije in bi se lahko odpravil še na Triglav, midva pa počasi sopihava in se sesedeva na klopco. V naš zvezek spominov lahko zabeležimo, da smo uspešno osvojili še en vrh. Sin tudi tokrat zavriska na ves glas, kajti po njegovem mnenju je to za srečo, ki jo potrebuje naslednji teden pri pisanju testa iz slovenščine.

Obožujem takšne trenutke, ko smo vsi trije skupaj. Za večno bi jih zamrznila in shranila v srce, kajti vedno znova me preplavijo čustva, saj se zavem, da imam največje bogastvo na svetu. Zdravo in srečno družino.

*Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Sponzorirana vsebina