Bazen

(Foto: iStockphoto)

- Čeprav mislite, da voda ni globoka, se motite. Otrok se lahko utopi že v globini 2,5 cm, zato otroka v bližini kakršne koli vode nikoli ne pustite samega.

- Za rokavčke odštejte nekaj več denarja in kupite kakovostne, preverjene blagovne znamke. Na začetku kopalne sezone vedno preverite, ali so lanski še vedno v brezhibnem stanju.

- Ne zanašajte se na napihljive blazine kakršnih koli oblik. Resnično so moderne, trendovske, ampak nikakor niso primerne za male neplavalce.

- Vedno pojdite na kopališče, kjer imajo tudi reševalca.

- Četudi zaupate otroku, da že zna zelo dobro plavati, bodite ob njem.

- Skakanje v bazen je strogo prepovedano.

- Tekanje ob bazenu je prav tako strogo prepovedano., ker lahko otroku en dva tri spodrsne in pride do hujših poškodb.

Devetnajstmesečna hčerka ameriškega smučarskega zvezdnika Bode Millerja se je utopila v bazenu. Kot je sporočila kalifornijska policija, se je tragedija zgodila na posesti Millerjevih sosedov, kamor sta bila nekdanji smučar in njegova žena Morgan povabljena na zabavo.

- Če se sprehajate naokrog, naj ima otrok obute sandale, da bo njegov korak stabilnejši in varnejši. Ne samo da mu ne bo spodrsnilo na mokrih tleh, obenem bo njegovo stopalo zaščiteno pred številnimi bakterijami.

- Če imate bazen na dvorišču, prav tako nadzorujte otroka pri igri v njem. Ko zaključi s 'čofotanjem', odstranite vse igrače iz bazena.

- Mlajši otrok naj obvezno uporablja otroški bazen, v katerem voda ni tako globoka, in je namenjen prav njemu.

- Ne plavajte z otrokom v globokem delu bazena. Tudi vam se lahko pripeti nesreča in takrat bo otrok prepuščen samemu sebi.

- Tudi na kopališču velja, da morate otroka zaščititi pred nevarnimi sončnimi žarki s kremo z višjim faktorjem. Ko ne plava, naj bo v senci.

- Ni priporočljivo, da otrok ves dan preživi v vodi, saj lahko pride tudi do podhladitve.

- Če vas je z dojenčkom strah biti v bazenu, si zanj umislite manjši otroški napihljivi bazen.

Bazen

(Foto: iStockphoto)