Z otrokom v hribe

(Foto: Profimedia)

Težava mnogih staršev

Niste edini, če vedno, ko se z malčkom odpravite ven, že po nekaj korakih zaslišite ''Nesi me!'' Ali prošnjo uslišite ali ne, je vaša stvar, vendar morate vedeti, da ima vaš otrok veliko več energije, kot si mislite. Je pa res, da če ste po poti tiho oziroma se vi pogovarjate s partnerjem, malček pa caplja za vami, da mu bo prej ali slej postalo dolgčas.

Naj gre z vami na sprehod tudi domišljija!

Če se bo malček med potjo zabaval, bo prišel do cilja brez kakršne koli težave! Niti omenil ne bo, da ga bolijo noge, da se mu ne da hoditi ali vas prosil, da si ga oprtajte čez hrbet ali na rame. Kako?

► Štejte korake – zamislite si razdaljo in ugibajte, koliko korakov je od ene točke do druge. Npr.: ''Koliko korakov je od drevesa do tiste hiše? Jaz pravim, da jih je dvajset, kaj pa ti? Zmaga tisti, ki je bližji rezultatu!«
►Ugibajte živali – vsak od vaju naj si zamisli eno žival, drugi pa naj jo ugane. Dovoljena so vprašanja, na katera sta možna odgovora 'da' in 'ne'. Npr.: ''Ali živi v gozdu? Ali je rjave barve?'' itd.
►Pojte pesmice.
►Ugibajte, kaj se skriva za naslednjim ovinkom.

Motivacija je torbica z malico!

Če se z otrokom odpravljate na sprehod, potem vzemite s seboj manjši nahrbtnik z malico. Otroci so navdušeni, če se na poti lahko ustavijo in kaj prigriznejo.

Z otrokom v hribe

(Foto: Profimedia)

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na