Tempo življenja premalokrat dopušča, da se starši popolnoma posvetijo otrokom. A kljub temu naj bodo tiste minute, urice, ki jih preživite s svojimi sončki, najbolj dragocene, nepozabne in koristno izkoriščene. Skupaj pojte, plešite, ustvarjajte, se igrajte družabne igre, veliko pogovarjajte ... Zaupajte drug drugemu, kako ste preživeli dan, ko niste bili skupaj …

In kako boste resnično vedeli, da je vaš otrok srečen? V nadaljevanju podajamo nekaj lastnosti oz. znakov srečnih otrok.

Srečen otrok

Čeprav vsak otrok na drugačen način izraža ljubezen, srečni otroci uživajo v dajanju in prejemanju ljubezni. (Foto: Profimedia)

Ljubezen

Čeprav vsak otrok na drugačen način izraža ljubezen, srečni otroci uživajo v dajanju in prejemanju ljubezni. Takšni otroci niso nasilni in se zelo redko, skoraj nikoli, norčujejo iz sovrstnikov.

Vedenje

Vsi srečni otroci ne potrebujejo pozornosti in se ne trudijo navdušiti prijateljev, v družbi se vedejo povsem normalno tako kot tudi, ko so sami doma, ne izstopajo.

Samozavest

Srečen otrok verjame vase, pripravljen se je boriti za svoja prepričanja, pokaže, česa je sposoben.

Srečen otrok

Ne glede na to, ali so zaprti vase ali zelo odprte osebe, srečni otroci uživajo v družbi prijateljev. (Foto: Profimedia)

Neodvisnost

Srečni otroci uživajo v svoji neodvisnosti in radi počnejo stvari na svoj način. Čeprav včasih poiščejo pomoč, najraje nalogo opravijo sami, čeprav se bodo pri tem morali soočiti z lastnimi napakami.

Prehrana

V hrani uživajo, radi jedo zdravo in pri obedih ne pretiravajo.

Prijateljstvo

Ne glede na to, ali so zaprti vase ali zelo odprte osebe, srečni otroci uživajo v družbi prijateljev.

Šola

Srečni otroci so uspešni v šoli in tudi vztrajajo pri učenju.

Sreča

Srečni otroci se veliko smejijo, pripovedujejo razburljive zgodbe in šale.

Zabava

Srečni otroci se znajo zabavati, prav tako znajo animirati tudi druge. Nikoli jim ni dolgčas in vedno se bodo domislili nove igre.

Deklica

Srečen otrok verjame vase, pripravljen se je boriti za svoja prepričanja, pokaže, česa je sposoben. (Foto: iStockphoto)

Zdravje

Čeprav so tako kot vsi preostali otroci kdaj bolni, je obrambni sistem srečnih otrok krepkejši.

Sočustvovanje

Srečni otroci so zelo čustveni in znajo sočustvovati z drugimi. Sprejmejo postavljene meje in se razumno spopadejo s kritiko.

Radovednost

Srečni otroci zelo radi postavljajo vprašanja in nenehno iščejo odgovore.

Spanje

Zelo redko imajo težave s spanjem in tudi jutranje zgodnje zbujanje jim ne predstavlja težave.