Otrok v bazenu

Plavanje prinaša številne koristi za otroka. (Foto: Shutterstock)


Zakaj je dobro, da otrok zna plavati?

1. V vodi se bo počutil varno.

Zelo pomembno je, da imate otroka na kopališču vedno na očeh, tudi ko bo že samozavestno plaval brez rokavčkov, obroča ali plavalne deske. Prej se bo naučil plavati brez vseh pripomočkov, bolj varno se bo počutil v vodi. Preprečite možnost utopitve, tako da otrok do popolnosti obvlada različne plavalne tehnike.

2. Plavanje pripomore k boljšemu zdravju.

Plavanje je način gibanja, pri katerem se krepi srčna mišica. Gre za aerobno vadbo in z rednim obiskom kopališča veliko pripomoremo k otrokovemu zdravju. Obenem ta šport poveča otrokovo moč, vzdržljivost in ravnotežje, zmanjša se tveganje za prekomerno telesno težo in sladkorno bolezen.

3. Plavanje prinese lepe občutke.

Če otroci plavajo z drugimi sovrstniki, z njimi stkejo nova prijateljstva. Med plavanjem si lahko zaupajo skrivnosti, ideje ... obenem pa lahko tekmujejo, kdo bo hitreje preplaval določeno dolžino, kdo se zna potapljati. Zabave v vodi nikoli ne zmanjka, zato malim plavalcem nikoli ni dolgčas.

Otroci, ki redno plavajo, so samozavestni, hitro navežejo stik z drugimi in imajo o sebi dobro mišljenje.  

Otrok v bazenu

Na kopališču niso doma slaba volja, zagrenjenost in stres. (Foto: iStock)


Kdo naj otroka nauči plavati?

Seveda lahko otroka naučijo plavati starši, ampak ker gre za zelo pomembno aktivnost, za katero je priporočljivo, da jo obvlada do popolnosti in s pravilnimi tehnikami, vam svetujemo, da otroka vpišete v intenzivni plavalni tečaj. Idealen čas za takšno vadbo so poletne počitnice. Priporočamo vam, da si izberete ustrezni termin in ga uskladite z datumom, ko ne greste na dopust.

Otrok v bazenu

Poletne počitnice so idealen čas za učenje plavanja. (Foto: iStock)

V Atlantisu, vodnem mestu v Ljubljani, so pripravili intenzivne počitniške plavalne tečaje za otroke od tretjega do 15. leta. Ne skrbite, vašega otroka bodo najprej testirali in uvrstili v ustrezno skupino, tako da bodo vsi na istem nivoju znanja/neznanja plavanja in približno enake starosti. Prav tako bo v skupini od štiri do sedem otrok in nadzor nad njimi bo imel izkušen učitelj plavanja.   

Če imate več otrok, vam pripadajo za prijavo dodatne ugodnosti. Za prijavo dvojčkov dobite 25-odstotni popust, za prijavo drugega družinskega člana na kateri koli plavalni program dobite 10-odstotni popust, za prijavo tretjega (itd.) družinskega člana pa 15-odstotni popust.  Več o preostalih ugodnostih, si lahko preberete TUKAJ. Naj vam namignemo – medtem ko je otrok na intenzivnem plavalnem tečaju, pa si vi lahko vzamete čas zase in si tudi privoščite razvajanje in zabavo v Atlantisu, Svetu Doživetij.

Izpostavimo, da je terminov za intenzivni počitniški plavalni tečaj kar sedem, zato smo prepričani, da boste našli takšnega, ko otrok ne bo pri babici in dedku na počitnicah. Tečaj traja 10 dni po eno uro (od 17:00 do 18:00 in 18:00 do 19:00), vsak dan med delovnikom. Če boste želeli vedeti, kako vaš otrok napreduje, se lahko pozanimate pri učitelju plavanja, ki vam bo podal informacijo o otrokovem napredku.

Otrokom želimo prijetne poletne počitnice in veliko nepozabnih vodnih spominov!

Sponzorirana objava

Otroci v bazenu