računalnik

(Foto: Thinkstock)

Ali starši sploh vedo, kaj njihovi otroci počnejo na svetovnem spletu?

Po podatki Kasperskyja Laba in B2B Internationala vsak tretji starš prizna, da je izgubil nadzor nad tem, kaj njegov otrok vidi ali počne na svetovnem spletu.

Starši se morajo z otroki pogovoriti o varnosti na spletu, jih poučiti o pravilih za večjo varnost in tudi uporabiti specializirane tehnološke rešitve. V ta namen so strokovnjaki razvili rešitev Kaspersky Safe Kids, ki dovoli otrokom varno raziskovanje virtualnega sveta in omogoča staršem večji nadzor. Tako varujejo svoje otroke na pameten način, hkrati pa jih ne omejujejo pri brskanju po internetu. Nič več ne bo skrivnost, koliko časa preživijo med igranjem igric, pogovorom s prijatelji preko spleta ... vpogled boste imeli, katere aplikacije si je izbral in katere spletne strani si je ogledal.

Dobili boste odgovore na vprašanja, ki si jih azstavljajo vsak dan številni starši.

Koliko časa je na svetovnem spletu?

S Kapersky Safe Kids lahko določite, kdaj in koliko uporabljajo svetovni splet.

Katere aplikacije uporablja?

Omejite lahko aplikacije, in sicer glede na starost ali kategorije in se tako izognete nasilnim aplikacijam.

Kaj gleda na svetovnem spletu?

S filtriranjem preprečite, da bi do otroka prišla neželena vsebina.

Kaj počne na Facebooku?

Tudi to boste lahko videli, vsak njegovo objavo, spremembo, tako boste pravočasno izvedeli, če se je s kakšnim sovrstnikom skregal ali mu kdo 'nagaja'.

Otrok

(Foto: Profimedia)

Kdo mu pošilja SMS-e?

Z rešitvijo Kaspersky Safe Kids izveste, kdo pošilja SMS-e otroku in kdo ga kliče.

Kje je moj otrok?

Nastavite lahko, kdaj naj bi bil vaš otrok kje. Če takrat ne bo tam, boste o tem obveščeni.

Na profilu My Kaspersky si lahko ogledate dnevni, tedenski ali mesečni povzetek in podrobno statistiko o spletnih aktivnostih otroka.

S podatki, ki jih boste dobili, boste lahko upravljali, se pametno pogovorili z otrokom o njegovih dejavnostih na spletu, ga opozorili na pasti, napake. Prav tako boste lahko pravočasno ukrepali, če ga bo kdo prek družbenih omrežjih nadlegoval.