Ves december je praznično obarvan: najprej začnejo okraševati ulice, otroci začnejo ustvarjati okraske in voščilnice tudi v vrtcih ter šolah, v domovih zadiši po domačih babičinih piškotih, zaslišimo trk kozarcev in glasna voščila, obogatena z lepimi željami za prihajajoče se leto.

Najbolj pa se seveda konca leta veselijo otroci, ki težko pričakujejo obisk treh dobrih mož. Da je vse skupaj še bolj vznemirljivo, so otroci dobili posebno vabilo. Kar 800 otrok, starih do sedem let, se je iz vseh koncev Slovenije pripeljalo v Areno Kolosej v Ljubljani. Pravo presenečenje jim je pripravilo podjetje Mercator, ki se vsako leto spomni na svoje zaposlene in jih prijetno razveseli.

V areni je bilo slišati otroško čebljanje, v zraku je bilo čutiti vznemirljivost, prav vsi so navdušeno stopicali sem in tja ter se pozibavali v ritmu glasbe. Otroci so pravzaprav lahko počeli to, kar jih najbolj vesli: lahko so zaplesali, se odpravili na bowling in preizkusili, kdo je najboljši, ali pokukali na glavni oder in preverili, kaj se v resnici dogaja tam. Jole Cole je s čarovnijo osvojil njihova srca. S sabo je imel vse to, kar potrebuje veliki čarodej: klobuk in čarobno paličico. Tistim najbolj radovednim je celo zaupal svoje čarobne besede. Skupaj s prav igrivim škratom sta marsikaterega presenetila z balonom v obliki najljubše živalce. Le kdo ne pozna starega mornarja ribiča Pepeta?! Lahko vam izdamo, da so otroci skupaj z njim na ves glas peli: ''Z nami ribič Pepe gre okrog sveta, on skrivnosti mnoge pozna. Če pa kdaj nagaja mu pisan Kakadudu, otroci brž pomagamo mu ...'' Za pravo vzdušje je poskrbela tudi vsem dobro poznana Romana Kranjčan in opazili smo, da se med otroci skrivajo pravi mali glasbeni talenti. S plesalci iz plesne šole Kazina so se naučili novih plesnih korakov, ki jih bodo v prihodnjih dneh pokazali babici, dedku, prijateljem v vrtcu in šoli.  

In otroško rajanje ne bi bilo pravo rajanje, če na zabavo ne bi prišel tudi težko pričakovani dobri mož. Božiček je bogato obdaril vse otroke, kaj pa se je skrivalo v njihovih ogromnih vrečkah presenečenja, naj ostane majhna otroška skrivnost. Fotografija, kako objemajo moža s sivo brado v rdeči suknji, pa jim bo ostala za večen spomin na otroško prireditev ob koncu leta 2017.   

Trenutkov, ki so jih otroci preživeli v družbi najljubših junakov skupaj s svojimi starši, nikoli ne bodo pozabili. O dragocenih uricah, popestrenih z glasbo, radostjo, prešernostjo, navihanostjo, smehom, razigranostjo in pravljičnimi utrinki bodo še dneve in dneve govorili ...

Vsem dobro 2018!

Sponzorirana objava

Mercator zabava - 1

Praznična zabava za otroke je bila odlično organizirana, otroci in starši pa so resnično uživali. (Foto: Mercator)