Otrok se igra

(Foto: iStock)

Otroci si lahko zamislijo stvari, ki si jih odrasli niti predstavljati ne moremo.

Zagotovo ste že opazovali otroka med njegovo igro, kako se pogovarja z igračami, kako ustvarja vam nepredstavljive situacije, kako si vedno znova zamisli neverjetne dogodke … Otrokova domišljija je brezmejna: iz kamna lahko nastane raketa, iz škatle prava družinska hiša, s plišastimi živalmi se lahko sprehodijo med igro po savani, tropih ali gozdu.

Medtem ko se pretvarjajo, se poskušajo vživeti v različne vloge, se v njih odvijajo številni miselni procesi, njihova naloga pa definitivno ni lahka. Domišljija dopušča najmlajšim, da so svobodni pri uresničevanju svojih idej, obenem pa lahko zadovoljijo svoje interese, želje in raziskujejo okolje, v katerem živijo. V kombinaciji z ustvarjalnostjo se tako pripravljajo in razvijajo svoje sposobnosti in zmožnosti za življenje, ko bodo odrasli. Toda to še ni vse, domišljija prav tako veliko pripomore k razvoju kognitivnih in družbenih zmožnosti. Vsi si želimo, da bi bili naši otroci nekega dne intelektualci, ki bi znali pokazati čustva in komunicirati z ostalimi.

V zgodnjem otroštvu je sposobnost kritičnega razmišljanja, začinjenega z ustvarjalnostjo, ključna za reševanje težav. Skozi igro se otrok nevede nauči, kako naj najde pot iz labirinta, kaj je pravi odgovor, kako naj konstruktivno pristopi k težavi ali sporu. Domišljija gradi temelj socialno-čustvenega razvoja in vodi k razmišljanju, zaupanju, interakciji z drugimi. Domišljija in ustvarjalnost sta spretnosti, ki jo otroci rabijo v prihodnosti, ko bodo recimo zaposleni.

Lego My Town

(Foto: arhiv proizvajalca)

Otroci lahko zgradijo, karkoli želijo.

LEGO DUPLO My Town kompleti pri malčkih spodbujajo ustvarjalnost tako, da jim dajo možnost, da zgradijo, kar koli si zamislijo. Kocke so primerne za otroke, stare od 18 meseca dalje, in zagotavljajo brezmejno igro. Nikakor ni pomembno, kaj zgradijo iz kock, temveč kako se pri tem zabavajo.

Povsem dobro je, da najprej začnejo z zlaganjem preprostih stvari iz kock in potem nadaljujejo na višjo stopnjo, s sestavljanjem zapletenejših stvaritev. Na začetku bodo seveda imeli večje veselje z ločevanjem dveh kock kot s sestavljanjem. Kasneje pa bodo vzeli eno, pa drugo, pa tretjo in zgradili bodo visoke stolpe. To je za njih pravi dosežek. Ko bodo starejši, vas bodo pustili brez besed z mojstrovinami iz lego kock, na podlagi domišljije in ustvarjalnosti se bodo odvile v njihovih sobah prave zgodbe, avanture, v katerih bodo ure in ure uživali.

Pri sestavljanju kock bodo razvijali domišljijo, ustvarjalnost, hkrati pa bodo veliko pripomogli k lastnemu razvoju motoričnih in družbenih sposobnosti. Med igro bodo tako dobili pravo dozo novih veščin, znanj in seveda zabave.

Po svojih pravilih bodo iz kock LEGO DUPLO Pizzeria ustvarili domiselno picerijo, v kateri si boste lahko vsi družinski člani privoščili pico po svojem izboru. Takrat imate odlično priložnost, da jih naučite, kako se je treba vesti za mizo, kako se uporablja pribor, kako poteka postrežba in čakanje na gotovo jed.

Mali gradbeniki lahko s pomočjo kock LEGO DUPLO Family House zgradijo sanjsko hišo in se tako vživijo v družinsko življenje. Začne se vse z jutrom, ko se staršem in otrokom mudi v vrtec, šolo, službo, zaključi pa se s zabavnim popoldnevom ob različnih igrah in pravljico za lahko noč v postelji. S takšno igro bodo spoznali, kako je biti mama, oče, gospodinja … in kaj pomeni dejansko življenje: učenje, igranje, delanje, zabavanje …

Lego My Town

(Foto: arhiv proizvajalca)

Otroci obožujejo živali, zato bodo navdušeni nad kompletom LEGO DUPLO Family Pets, saj se v njem skrivajo številne živalske figurice, s katerimi bodo lahko pisali nešteto različnih zgodb. Lahko bodo metali frizbi psičku, krtačili mačko, okopali ptičico, nahranili zajčka … skratka dolgčas jim zagotovo ne bo!

Le kdo ne mara rojstno dnevne zabave?! V njej še posebej uživajo otroci in zakaj se ne bi tako igrali večkrat letno? S kockami LEGO DUPLO Birthday Picnic imajo lahko poseben piknik z baloni, povabijo pa lahko babico, dedka, prijatelje, starše … S pomočjo novodobnih karakterjev, pripomočkov in kock bodo otroci tako skozi igro vadili vsakodnevne situacije in rutino.

Prednosti proste igre so za otroke številne, zato jim omogočite, da imajo dovolj prostega časa, da ga kakovostno preživijo in se prepustijo svoji domišljiji ter ustvarjanju. V njihovih glavah med igro ni omejitev - vsi imajo nadnaravne sposobnosti, vse lahko leti, plava, počnemo lahko, karkoli si zamislimo. Dovolite jim, da prestopijo črto resničnega in so otroci, ki z nasmehom zgradijo velikega robota, začaran grad ali dirkalni avto ter postanejo zlobni zmaj, najlepša princesa ali spretni picopek.

Sponzorirana objava