Mama in hči

(Foto: Profimedia)

Znanje

Sposoben je izgovoriti več kot tisoč besed pravilno. Ves čas bo nekaj pripovedoval, njegova domišljija v tem obdobju bo v razcvetu, včasih si bo izmislil tudi kakšno zgodbico. Njegove povedi so kompleksnejše, uporabljal bo tudi pravilne čase.

Če se pojavijo težave pri izgovorjavi, je dobro, da to omenite pediatru. Tudi vi pazite, kako izgovarjate posamezne besede, ne uporabljajte pomanjševalnic, ker vas bo otrok posnemal. Če se mu zatakne pri pripovedovanju, mu pustite, da počasi pove.

Laganje

V tem obdobju se pojavijo tudi prve laži, ker se boji, da vas bo prizadel ali bo kaznovan. Rad se tudi šali. Še vedno želi vse vedeti, zanima ga, zakaj se je nekaj zgodilo in kakšne posledice je to pustilo.

Otrok

(Foto: Thinkstock)

Igra

Nič več ne bo ves čas naokrog prenašal svoje najljubše igračke, včasih se bo k njej stisnil le ponoči. Ima odlično ravnotežje, motorično je zelo sposoben, zna kontrolirati in usklajevati gibe rok in nog.

Zelo hitro lahko postane odvisen od računalnika in televizije, zato postavite časovne in vsebinske omejitve.

Spanje

Rad je aktiven, ves čas v pogonu in čeprav mislite, da mu nikoli ne zmanjka energije, vseeno še vedno potrebuje od 10 do 12 ur spanja dnevno.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.