Otroški hit Baby Shark navdušuje, kar dokazuje več kot dve milijardi ogledov na Youtubeu, medtem ko je všeček stisnilo skoraj pet milijonov ljudi. #BabyShark se medtem bliskovito širi tudi na družbenih omrežjih.

Pesem Baby Shark osvaja z zanimivo vsebino ob zabavnih in preprostih plesnih gibih Baby Shark Dance. Postala je pravi kulturni fenomen, ki je prestopil vse meje. Populizirala se je v izvedbi južnokorejske produkcije Pinkfong in se začela viralno širiti. Najprej v Aziji, potem še povsod drugod. Tudi po Sloveniji.

Baby Shark pri nas

Animator Blaž Babič je med drugim povedal, da so novoletne praznike preživljali v toplicah, kjer so preplesali večere v družbi otroškega šampanjca in ob kozarcu penine, ki sta si ga privoščila skupaj z ženo. Ampak vsa družina je predvsem uživala v ritmih otroškega hita, ki ga ni pozabil omeniti: "Seveda brez pesmi – Baby Shark - preprosto ni šlo."

Tudi slavni po svetu "se zabavajo" na račun otroške pesmi

☻Ellen DeGeneres (The Ellen DeGeneres Show)

☻James Cordon (The Late Late Show)

☻4 letni sin Simona Cowellsa (The X Factor)

Vsebina hita

Avtorja besedila sta Shawnee Lamb in Robin Davies. Gre za izredno preprosto besedilo, ki ga otroci takoj osvojijo.

Preberite še: Pesem Vse najboljše spesnila vzgojiteljica v 19. stoletju

Pesem govori o prikupni družinici morskih psov, ki se podajo na lov za ribami, ampak pobegnejo na varno. Vsak član družine ima točno določene preproste gibe z rokami, ki ponazarjajo zabavno vsebino in spodbujajo gibanje.

Cela pesem je narejena tako, da ob predvajanju težko ostanete pri miru. Pri New York Timesu so celo zapisali, da kliknite, če si upate, in da se vnaprej opravičujejo, ker si jo boste težko izbili iz glave.

Otroci jo obožujejo

Kakor koli, ali ste med oboževalci ali niste, oziroma vaši otroci, lahko zaključimo, da se boste težko izognili pesmi Baby Shark. Predvsem, če imate otroke. Tudi nam se ji ni uspelo izogniti. Oglejte si video prikupnega Maksa ZGORAJ!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.