Paris Hilton in Tinkerbell

Parisina teta pravi, da se dedinja s skrbjo za živali pripravlja na vlogo matere. (Foto: Reuters)Paris Whithey Hilton je na svet prijokala 17. februarja 1981 kot najstarejša hči nepremičninskega mogotca Richarda Hiltona in njegove žene Kathy. Skupaj s sestro Nicky ter bratoma Barronom in Conradom je ena od štirih dedičev bogastva, ki si ga je družina ustvarila z verigo prestižnih hotelov Hilton.

Zvezdica

V otroštvu sta ji mati in babica izbrali vzdevek “Zvezdica“. Že takrat je kot otroška manekenka nastopala na dobrodelnih prireditvah. Babica po materini strani je bila igralka, imenovana “Velika“ Kathy Dugan, njeni teti Kim in Kyle Richards pa še vedno služita na račun filmskih in televizijskih vlog. Paris je tudi v sorodu z Zsa Zso Gabor, ki je bila poročena z zvezdničinim pradedkom Conradom Hiltonom.

Družina Hilton se je v Parisinem otroštvu veliko selila iz enega luksuznega domovanja v drugega. Nekaj časa so v New Yorku celo bivali v apartmaju hotela Waldorf Astoria na Manhattnu.

Manekenstvo v krvi

Paris Hilton

Paris je zaradi svojega videza imela v šoli veliko težav. (Foto: Reuters)

S sestro Nicky sta se redno udeleževali družabnih srečanj, dobrodelnih prireditev, modnih revij in zvezdniških zabav. Obe sta kmalu postali stalnica na rdeči preprogi. Njuno vse večjo slavo pa je leta 2000 potrdilo slikanje za revijo Vanity Fair, za katero ju je posnel slavni fotograf David LaChapelle.

Približno takrat je Paris tudi podpisala pogodbo z modno agencijo Donalda Trumpa, T Management. Kmalu je postala del številnih kampanj vodilnih modnih oblikovalcev, kot sta Christian Dior in Tommy Hilfiger.

Spremljalo jo je ljubosumje ...

Vendar pa privlačni dedinji ni bilo vedno lahko. Njena teta Kyle, s katero je Paris že v otroštvu stkala posebno trdno vez, je razkrila, da je bilo veliko sovrstnic na dedinjo ljubosumnih. “Nekajkrat sem sama morala v njeno šolo, da sem se pogovorila z otroki, ki so jo zbadali,“ je povedala.

Dekleta so ob omembi njenega priimka in tudi zaradi njene lepote nanjo kar hitro postala ljubosumna,“ pravi Kyle. “Zato si je težko našla prijatelje. Sicer se je vedno vedla, kot da je ne zanima, kaj si drugi mislijo o njej, vendar vem, da je bila to le maska.

Ljubezen do živali

Verjetno tudi zato ni nenavadno, da ima mlada dedinja tako rada živali. Njena teta je razkrila, da je kot otrok imela vse mogoče živali, najraje pa je imela dihurje, pse in mačke. “Nič nenavadnega ni bilo, če ti je v torbico podtaknila miš in čakala na tvoj odziv, ko si nepričakovano odkril kosmato žival z velikimi očmi in dolgim repom!

Sedaj Kyle verjame, da se njena nečakinja s skrbjo za živali pripravlja na naslednje pomembno obdobje v svojem življenju – na materinstvo. “Govori o tem, da bi rada postala mati. S skrbjo za živali preizkuša, če je na novo obdobje pripravljena. Zelo dobra mama bo, zelo skrbna, saj ima zelo močan materinski nagon,“ še dodaja.

Paris Hilton z dojenčkom

Paris je že izbrala ime za svojega bodočega otroka. (Foto: Reuters)

Izbrala že ime ...

Že leta 2008 je Paris priznala, da si želi imeti otroke. Takrat je povedala: “Prihodnje leto si želim roditi prvega otroka. Zato moram na to pripraviti svoje telo.“ Dedinja je prepričana, da bo njen prvi otrok deček in je zanj že izbrala dve imeni. Svojega prvorojenca bo poimenovala po svojem mačku Londonu, všeč pa ji je tudi ime Paris Jr. Pravi, da ima zelo rada dojenčke in da bi rada rodila vsaj tri- ali celo štirikrat.