Joe Bell iz Aspatrie že od rojstva ne želi jesti, saj preprosto ne čuti lakote. Na svet je prijokal s prirojenim hiperinzulinizmom – boleznijo, pri kateri trebušna slinavka izloča preveč inzulina. Zato deček sploh nima apetita.

Joe in Vicky Bell

Joe z mamo Vicky, ki pravi, da malčku ni dišala niti torta za drugi rojstni dan. (Foto: Daily Mail)

Brez krvnega sladkorja

"Od trenutka, ko je prijokal na svet, ni želel jesti. Hrana ga preprosto ne zanima,“ je povedala njegova mati Vicky. "Po nekaj urah so v mu v bolnišnici izmerili raven krvnega sladkorja. Ugotovili so, da ga skoraj nima.“

Po cevki

Če pri dečku ne bi odkrili bolezni, bi bil v smrtni nevarnosti. Sedaj ga morajo hraniti po cevki, da v telo sploh dobi kaj hranljivih snovi. Sprva je imel cevko, ki je bila preko nosu speljana v njegov želodec, vendar malčku to ni bilo niti malo všeč. "Cevko je izvlekel vsakič, ko smo ga poskušali nahraniti,“ je povedala malčkova mati.

Zato so se zdravniki odločili, da dečku cevko namestijo neposredno v želodec. "Ni bilo druge izbire. Ker nikoli ni lačen, ga moramo hraniti na ta način,“ pravi Bellova. Starša ga sicer poskušata naučiti, da nekajkrat na dan pač mora jesti, vendar jima vedno ne uspe. Takrat ga zato še nahranita po cevki v trebuhu.

Starša upata, da bo malček bolezen sčasoma prerasel, saj zdravniki pravijo, da je to povsem mogoče.