Obleka za deklico

(Foto: La Coqueta)

Zgodovinske knjige pričajo, da deklice niso od nekdaj nosile oblačila rožnate barve, dečki pa modre. Zgodovinarji so našli publikacijo neke trgovine iz leta 1918, ki dokazuje zgoraj navedeno. V njej je namreč zapisano, da je ''rožnata barva kot odločnejša in močnejša primernejša za dečke, medtem ko je modra občutljivejša in zato je primernejša za deklice.''

Časopis Times je leta 1927 naredil raziskavo med vodilnimi trgovskimi centri. Takrat so nekateri centri svetovali, da starši dečke oblečejo v rožnata oblačila. Prelomnica v barvah po spolu se je zgodila v 40-ih letih prejšnjega stoletja, ko so trgovci uvideli spremembo v tem, čemu dajejo starši prednost. Mornarsko modro barvo so razglasili za fantovsko. Ženske, ki so se po vsem svetu borile za svoje pravice, pa so za hčerke izbirale oblačila v rožnatih in rdečih odtenkih.

Raziskovalci trdijo, da otroci ne prepoznajo razlike med spoloma vse do sedmega otroka, zato so prepričani, da fantje avtomatsko izbirajo modro barvo, v skladu s tem, kar za njih izbirajo starši od rojstva.

Najlepše obleke za male princese

Čeprav bi starši deklice najraje oblekli v hlaeč, trenirke, ker so pač najbolj udobno oblačilo za plezanje, raziskovanje, igranje v peskovniku, spuščanje po toboganu, se marsikatera upira temu in hrepeni po obleki. Seveda jim ustrežete in tako blestijo vsaj na kakšnih rojstnodevnih zabavah ali na obisku pri babici in dedku. Včasih se v obleki odpravijo z mamico in očkom na sladoled ali v bližnjo trgovino. Ponosne so, da se lahko odenejo v rožnato in vsaj za hip postanejo princese iz risank in pravljic, ki jih poznajo.

Če imate tudi vi doma takšno malo princeso in prisegate na visoko kakovost, lahko nakup opravite v zelo popularni španski spletni trgovini za otroke in dojenčke La Coqueta.  

Obleka za deklico

(Foto: La Coqueta)

Obleka za deklico

(Foto: La Coqueta)

Obleka za deklico

(Foto: La Coqueta)