Šolar, ki bo za novo šolsko leto dobil tudi novo torbo, je zagotovo presrečen. V poplavi ponudbe bo zagotovo našel takšno, ki ga bo očarala in jo bo s ponosom nosil v šolo.

Ustrezite njegovi želji, bodisi da si želi kakšno z risanim junakom bodisi športno, pozorni bodite le na to, da bo vsebovala elemente kakovostne torbe, hkrati pa da bo takšna, da ga na ramenih ne bo tiščala, da ne bo na hrbtu pretrda in prevelika.

Šolska torba

Šolar mora torbo nositi na obeh ramenih. (Foto: Profimedia)

 

♦Torba mora imeti široke, mehke in podložene naramnice.

♦Na hrbtni strani mora biti dobro podložena, da ni pretrda. Dobrodošla je takšna z anatomsko oblikovanim hrbtiščem, ki mora biti hkrati mehek in kompakten.

♦Čeprav imajo šolarji veliko zvezkov, delovnih zvezkov, knjig … se izognite nakupu gromozanske torbe. Naj otrok v šolo nosi le to, kar potrebuje, saj so torbe že tako pretežke za male šolarje.

♦Torba mora imeti dve naramnici in otrok jo mora nositi na obeh ramenih, če ne želi imeti bolečin v hrbtenici., križu.

♦V torbi morajo biti vse šolske potrebščine enakomerno zložene oz. njihova teža mora biti enakomerno porazdeljena. Večji in težji predmeti sodijo na dno torbe, ostale stvari pa je potrebno enakomerno razporediti z leve in desne strani.

♦Če je torba, ko so v njej vse potrebne stvari za pouk, pretežka, premislite o naslednjem – opremo za športno vzgojo ima lahko otrok v posebni vrečki, prav tako steklenico vode in posodico za malico.

Za nakup šolske torbe si vzemite čas in izberite takšno, ki bo zadovoljila vsem kriterijem.