Bradley Pike je na svet prijokal kar 13 tednov prezgodaj. Ko je bil star en teden, je utrpel možgansko krvavitev, ki bi njegovo življenje že takrat skoraj končala. Nato so se njegove zdravstvene težave le še množile. Preživel je kronično pljučno bolezen, okužbe prsnega koša in meningitis. Vendar s tem njegovih težav še ni bilo konec.

Bradley Pike

Bradley je od nedonošenčka, ki se je boril za življenje, prerasel v manekena! (Foto: The Sun)

Ne bo preživel!

Enkrat mu je glava otekla na kar trikratno velikost in zdravniki so staršema povedali, da je njunemu dojenčku preostalo le še nekaj ur življenja. Njegovi materi Donni Pike Coldwell Heath iz Essexa so zdravniki dvakrat rekli, da njen sin ne bo dočakal jutra. Vendar se Bradley ni vdal. Pokazal je, da se za življenje splača boriti!

Donna danes svojega triletnika imenuje "mali čudež na dveh nogah". Vsakič, ko se malček nasmehne, ji srce zaigra. "Ko pogledam njegov lepi, veseli obrazek, kar težko verjamem, da je to isti otrok, ki je tako dolgo ležal v inkubatorju dobesedno prekrit s cevkami," je povedala. Pravi, da je bil v obraz moder in črn ter da je bilo prav grozljivo, ko je njegova glava tako otekla.

Triletni maneken

Vendar je malček vse težave premagal in po treh mesecih v bolnišnici sta ga starša končno lahko odpeljala domov. Sedaj se večino časa počuti odlično, ima pa tudi vse več oboževalcev – ne zaradi svoje volje do življenja, temveč zaradi svojega čednega obrazka.

Pred časom je njegovi mami znanka predlagala, naj Bradleyjevo fotografijo pošlje manekenski agenciji, saj je malček zelo čeden. Donna se je odločila poskusiti in kmalu so jo poklicali, da bi njenega sina radi najeli. Tako je Bradley od nedonošenčka, ki je komaj preživel, v treh letih postal obraz, ki krasi naslovnice katalogov.