dominvrt

Bil je na robu smrti. Poglejte ga danes!

MALČEK
0
04.02.2019, 6:50

Pred tremi leti bi na ulici zagotovo dočakal smrt. A rešila ga je danska prostovoljka, ki mu danes sporoča: "Ti si zmagovalec. Močan si in vem, da boš osvojil svet!"

Bil je na robu smrti. Poglejte ga danes!

Pred tremi leti je danska človekoljubna delavka Anja Ringgren Lovén rešila nigerijskega dečka, ki so ga zapustili starši zaradi obtožb o čarovništvu. Čisto sam je živel na ulici, preživljal se je z ostanki hrane, ki jih je našel v smeteh.

Ko ga je Anja prvič ugledala, je bil v groznem stanju. Sestradan, dehidriran in poln zajedavcev ni mogel stati na lastnih nogah. Takoj mu je dala hrano in vodo. Zavila ga je v odejo in odpeljala v bolnišnico. Dva dni po prošnji za pomoč na družbenih omrežjih je prejela okoli dva milijona evrov za njegovo zdravljenje. Poimenovala ga je Hope (Upanje).

Anja vodi zavetišče za tako imenovane "čarovniške otroke" v Nigeriji. V nekaterih plemenih namreč še danes verjamejo, da so lahko otroci krivi za revščino in nesrečo v družini. Zato jih izobčijo.

Preberite še: Posvojili so deklico. Ko so izvedeli za njeno zgodbo, so jo poslali nazaj

Zadnja taka fotografija

Anja po rešitvi vsako leto objavi fotografijo dečka, da bi lahko vsi videli njegov napredek. Tokrat je pripisala, da je danes neverjetno samozavesten, močan in zdrav deček. "Zelo je inteligenten in rad hodi v šolo. Zanima ga življenje. Resnično se želi vsak dan naučiti nekaj novega. Zna sam izdelati igračke in si zamisliti igro iz ničesar. Ogromno domišljije ima. Pogumen je in ničesar se ne boji. Lahko rečem, da je mimo dan, ko smo ga našli."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

 

Priznava, da je reševanje dejansko najlažji del. "Veliko težje delo prihaja pozneje. Okrevanje zlomljenih src, zlomljenega duha, samozavesti ... Vse pri najbolj ranljivih - otrocih, ki so videli smrt. To je najtežje. To terja veliko žrtvovanja in postavitev lastnih interesov na stranski tir. Takrat niste več središče svojega vesolja. Delo s takimi otroki je najtežja, a obenem tudi najlepša stvar na svetu."

Hope je danes živ samo zaradi prostovoljcev organizacije Land of Hope. "Upam, da bo nigerijska vlada nekega dne poskrbela za kaznovanje mučiteljev in morilcev otrok zaradi neumnih verovanj in vraž." Hopeu pa sporoča: "Vedno te bom imela rada. To je zadnjič, ko se tako fotografirava. Vem, da ti je to všeč, ampak svetu sem že pokazala, da si zmagovalec. Ne potrebuješ več moje zaščite. Močan si in kmalu boš osvojil svet, jaz pa bom navijala zate," je še zapisala.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Med velikonočnimi prazniki bo tudi vreme praznično
Rossi: Tudi na Rinsa je treba računati v boju za ...
16-letnica nekaj dni pred smrtjo razkrila načrte ...
Jano na treningu presenetil Jernej v ženski obleki
Kaj poveča tveganje za drugega najhujšega raka?
To je letošnja kraljica potic!
Melania Trump jezna, ker ne bo na naslovnici ...
Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže ...
Priljubljenost iz dneva v dan narašča
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
Moderni načini barvanja pirhov
Prima sladica vas bo navdušila