Uporabni nasveti

(Foto: www.sxc.hu)

Hči Sinnotte ima danes že 17 let, dojena pa je bila skoraj do svojega sedmega leta. Mati je povedala, da ni imela namena tako dolgo dojiti. Ko je bila njena hči stara šest mesecev, je menila, da jo bo dojila največ do njenega drugega leta starosti.

"Obe sva pri dojenju zelo uživali, se sprostili in povezali. Najbrž je zato trajalo toliko let,“ je povedala mati.

Dojila do šestega in četrtega leta

43-letna Gloria je dojila svoja dva sinova do šestega in četrtega leta starosti. "Zakaj bi prenehala z dojenjem, če nam je tako ustrezalo? Nisem se ozirala na druge, pomembno mi je bilo le, kako se počutim jaz in moj otrok,“ je povedala mati dveh sinov. Ko je bil njen starejši sin star tri leta, je znova rodila. Po porodu pa je dojila kar oba.

Mamica je povedala, da je prebrala o dojenju ogromno knjig in je prepričana, da je naredila to, kar je za njena sinova najbolje. Tudi tandemsko dojenje je lepo steklo in tako je hkrati dojila oba, dojenčka in triletnega sina.

Dojenje starejšega dojenčka

(Foto: iStockphoto)

Dojila štiri leta

37-letna Rachel Maudsley je mati treh otrok. Povedala je, da je najmlajšo hčer dojila do njenega četrtrega leta strosti. Dojila je tudi v javnosti in bila zato deležna kar nekaj začudenih in ogorčenih pogledov.

"Večkrat je kdo šokirano pogledal, ko sem dvignila majico in podojila svojo štiriletno hčer, a nikoli nisem bila deležna grobih pripomb,“ je povedala Rachel.

Mamica je svojo hčer dojila do njenega četrtega leta starosti in je prenehala šele pred kratkim.

Nekateri menijo, da dojenje večjega otroka ni nič posebnega, spet drugi pa, da ženske to počnejo, ker jih to vzburja.
Kako dolgo dojiti, če sploh dojiti, pa naj bo in ostane pravica vsake matere. Seveda pa je tudi pri dojenju meja, ki jo je treba upoštevati.
 

Tudi pri nas so mamice, ki so tandemsko dojile.