Marsikateri starš ob vseh skrbeh in obveznostih včasih povsem nenamerno pozabi na preproste, a pomembne temelje za zdrav razvoj svojih otrok: zadostna hidracija. Malčki sami težko spremljajo vnos tekočine, zato jim redno ponujajte pijačo, ter jih tako že od otroštva navajajte na zadostno hidracijo.

Zakaj je magnezij pomemben za otroke?

Magnezij je zelo pomemben mineral, saj prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, k ravnotežju elektrolitov in delovanju mišic, prispeva pa tudi k ohranjanju zdravih zob. Za otroke od 4. do 8. leta je priporočena dnevna količina 130 mg magnezija*, del le-tega pa lahko otroci zaužijejo tudi z mineralno vodo Magnesia, ki je lahka voda in primerna za vsakodnevno pitje. Do desetega leta lahko otroci spijejo približno en kozarec mineralne vode dnevno, od petnajstega leta naprej pa jo lahko pijejo po želji, predvsem športnikom bo zagotovila potreben vnos mineralov.

Magnesia - 2

Mineralna voda Magnesija je primerna tudi za otroke.

Prihajajo toplejši dnevi, zato imejte vedno pri sebi dovolj tekočine

Pitje je še posebej pomembno v toplejših dneh, ki so že pred vrati, saj se takrat otroci tudi več potijo, še posebej, če se radi igrajo na prostem. Med igro zunaj, na izletu ali v avtu je še posebej praktična Magnesia GO s priročnim nastavkom za pitje, ki bo najbrž preprečil tudi kakšno neprijetno razlitje v torbici.

Za vas smo zato zbrali 6 ključnih nasvetov, ki bodo pomagali, da bodo vaši otroci vedno dovolj hidrirani. Ne bodo vam vzeli veliko časa, bodo pa izredno koristni za male nadebudneže.

1. Naučite svoje otroke, da pijejo zavestno in redno skozi ves dan. K temu veliko pripomorete tudi z zgledom, saj otroci radi ponavljajo za svojimi starši in zagotovo bo koristno, če bodo od vas prevzeli zdrave navade, ki bodo zanje koristne celo življenje.

2. Otroku ponudite kozarec vode že takoj zjutraj, ko se zbudite. Dajte mu navadno vodo ali pa negazirano mineralno vodo Magnesia, ki jo odlikujejo blagodejne lastnosti.

3. Tekom dneva naj otrok vsako uro spije nekaj požirkov vode. Vsaj ponudite mu to možnost. Ko je otrok večji, ga lahko s preprosto in logično razlago prepričate, da je pitje pomembno, tudi če mu to ni povšeči.

4. Na izlete, v trgovino in na pot vedno vzemite vodo, šolskim otrokom pa jo lahko pripravite kar v njihovo šolsko torbo in jih na takšen način spomnite na redno pitje tekočine.

5. Naučite otroke, da pijejo kljub temu, da niso žejni. Žeja je že znak dehidracije.

6. Zelo pomembno je, kakšno pijačo pijejo. Vedno ponudite vodo, ne le zaradi zob in teže. Otroci do desetega leta lahko dnevno spijejo približno kozarec mineralne vode in odlična izbira je Magnesia.

Magnesia - 1

Otroke že od majhnih nog navajajte na redno in zadostno hidracijo.

*natančna količina dnevne potrebe po magneziju je odvisna od višine, teže in fizične aktivnosti otroka

Naročnik oglasa je Karlovarske Mineralni vody a.s.