Slovenska pevka Tanja Žagar je povila sina Karla. ''Petek 13. je zame postal najsrečnejši dan, naš Karlo pa ga danes že žaga doma!'' je zapisala pevka ob prihodu domov iz porodnišnice. 

Dečku želi ekipa Bibaleze.si srečno, zdravo, navihano, razigrano, poučno in ljubeče otroštvo.

Novorojenček

(fotografija je simbolična) (Foto: Pixabay)

Statistični podatki o imenu Karlo

V Sloveniji živi 327 moških, ki jim je ime Karlo. Po pogostosti je to ime uvrščeno na 340. mesto. Od leta 1991 do leta 2000 je 26 otrok dobilo to ime, od leta 2001 do leta 2010 prav tako 26 otrok, od leta 2011 do leta 2016 pa 21 otrok.

Največ moških z imenom Karlo živi v osrednjeslovenski regiji (67), malo manj v Obalno-kraški (56), najmanj pa v Pomurju (11) in na Koroškem (6).

Razlaga je, da ime Karlo izhaja iz osebnega imena Karel, ki je germansko in pomeni mož, soprog v starovisokonemškem jeziku, v nordijskem pa snubec brez dediščine. Različice imena Karel so še Carlo, Čarli, Karl, Karli, Karol, Karolj, Korel.

God Karlo praznuje 4. novembra.

Bibaleze.si svetovalec imen

Svetovalec imen na Bibaleze.si je lahko zgolj zabavna aplikacija, lahko pa vam, če nimate ideje, vsaj malo pomaga pri izbiri imena za otroka. Kot boste opazili, smo vanj zajeli tako imena naših babic in dedkov kot modernejša imena.

V okenci vtipkate svoje ter partnerjevo ime in predlogi bodo v trenutku na dlani. Pa obilo zabave vam želimo!