Dojenček

(Foto: Profimedia)

Trendovsko ime

Že nekaj let je trend, da so aktualna imena znanih osebnosti.  Nekaterim je ime po risanem junaku, filmski zvezdi, starleti … lepo, drugim bizarno. Starši, ki dajo takšno ime svojemu otroku, si želijo pozornosti. Želijo, da je njihov otrok nekaj posebnega, toda to lahko dosežejo tudi na drugačen način. Pomislite, kako se bodo iz vašega otroka norčevali v najstniških letih, če mu bo ime Beyonce ali Pika Nogavička.

To so zagotovo najbolj unikatna imena!

Tradicionalno ime

Takšna imena po navadi dajo konzervativni starši. Ne moti jih, da ima njihov otrok ime po babici, pravzaprav so ponosni na to. To je lepa gesta, saj se spomnimo starih, mogoče že pozabljenih imen.

Originalno ime

Tudi pri takšnih imenih ni dobro iti v skrajnost. Originalnost se pri otroku razvija skozi vzgojo in igro, ne z originalnim imenom. Čeprav vam ime Mesec ali Sonce zvenita super imeni, se mogoče posvetujte še s kom.

Uniseks ime

Ni redkost, da ima otrok ime, ki je lahko žensko ali moško. Njegovi starši so po navadi uspešni. Vseeno pa bodite previdni, saj je danes pogosta komunikacija prek interneta in zelo hitro lahko pride do nesporazumov.

Dojenček

(Foto: Profimedia)

Kratko ime

V to skupino spadajo po navadi imena, ki so okrajšave pravih, ampak so vseeno lepa. Včasih so potrebne le štiri črke, da opišejo nekoga.

To so zagotovo najbolj unikatna imena!

Družinska imena

Ti starši so po navadi nostalgični in sentimentalni. Če se odločite, da boste dali otroku ime nekoga, ki ste ga poznali, mu obvezno povejte zgodbo o nastanku njegovega imena.

Domoljubno ime

Nihče ne bo dal otroku takšno ime brez pravega razloga. Starši, ki izberejo takšno ime obožujejo svojo državo, kulturo, običaje in so na to zelo ponosni.

Že 16 let najpopularnejši slovenski imeni!