Od praznika zaljubljencev nas loči le še nekaj dni in čeprav dan svetega Valentina, ki ga tudi pri nas praznujemo 14. februarja, povezujemo predvsem z romantičnimi večerjami v dvoje in drobnimi obdarovanji med partnerjema, je pravzaprav veliko več kot to. Je praznik ljubezni, zato ga lahko obeležimo skupaj z našimi otroci. Za vas smo pripravili nekaj domiselnih idej, s katerimi boste polepšali njihovo otroško sobo in jo le z malo spretnosti skupaj odeli v barve in oblike ljubezni.

Tako kot ste za božične praznike skupaj s svojimi najmlajšimi olepšali njihovo sobico z lučkami, zvezdicami in kakšno okrašeno vejo smrečja, kjer ni šlo toliko za samo zahtevnost okraševanja kot za kvalitetno preživet skupen prosti čas, lahko pred valentinovim storite podobno. Zberite svoje otroke in z njimi oblikujte okraske, ki tako njih kot tudi vas najprej spomnijo na ljubezen. Zagotovo sta osnovni potrebščini rdeča barva in vse mogoče srčaste oblike.

Drevo radosti 

Drevesa se še niso odela v pomladno listje, zato imamo na kakšnem dnevnem sprehodu v naravi priložnost nabrati šopek golih vejic. Naj ne bodo prevelike, da jih boste lahko brez težav spravili v vazo za rezano cvetje. Na nabran šopek vejic nato poljubno navežete rdeče in rožnate srčke različnih velikosti, ki ste jih pred tem že skrbno narisali in izrezali s svojimi najmlajšimi. Vazice s cvetlicami ljubezni lahko postavite na pisalne mize v otroški sobi ali jih namestite na okensko polico. Dodatno jih lahko okrasite z lučkami, ki jih vsak večer pred spanjem prižgete in tako otrokom pričarate še posebej prijetno vzdušje. 

Srčkaste girlande

Girlande so nepogrešljiv kos okrasja za prav vsako priložnost, pa naj gre za novoletne praznike, rojstnodnevne zabave ali valentinovo. Ljubezensko girlando prav tako lahko ustvarite iz barvnega papirja ali mehkega filca (najbolje da je debeline 1 mm), ki naj bo rdeč ali rožnat, čeprav ne bo nič narobe, če se med srčki znajde tudi kakšen bel, ki bo dodatno razgibal družino visečih girland. Ko so srčki različnih velikosti izrezani, jih po vrsti zalepite na malo debelejši sukanec, laks ali volno in jih izobesite po steni otroške sobe ali z njimi okrasite podboje vrat. Lepo se podajo tudi na kakšno ograjo na hodniku, ki pelje do otroške sobe ali pa kot domiseln okras na oknih. Obesite jih lahko tudi na visečo stropno svetilko ali pa tako, da s stropa v snopih padajo kot dežne kaplje. Možnosti za krasitve prostorov z girlandami je ogromno, najljubšo pa lahko izberete kar s pomočjo vaših najmlajših.

Foto stena v znamenju ljubezni 

Če bi ob prazniku ljubezni s svojimi najbližjimi radi ustvarili tudi kakšen trajen spomin, ki bo v obliki fotografij še celo leto lahko krasil vaše stene, je doma pripravljen foto kotiček kot nalašč za to. Brez srčkov seveda tudi v tem primeru ne bo šlo. Ena od idej z navdušujočim končnim rezultatom je tudi sila preprosta za izdelavo. Papirnata srčka različnih velikosti po sredini rahlo prepognete in nato enega za drugim prilepite na steno v obliki oblačka. Ob fotografiranju naj vaši otroci pošiljajo navidezne poljubčke v smeri srčkastega oblaka. Le poskusite – nad rezultatom boste navdušeni.

Veliko veselja ob družinskem ustvarjanju!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.